Paylaş
Cumhuriyet Halk Partisi Burdur Milletvekili A.Adayı İzzet Akbulut, medya kuruluşlarını iktidar güdümüne sokmak için kamusal kaynakların ödül, kamusal cezaların sopa olarak kullanıldığını belirterek, her türlü yasaklayıcı zihniyeti değiştireceklerini söyledi.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Burdur Milletvekili A.Adayı İzzet Akbulut, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.
Gazetecilerin haklarının ilk kez yasal güvence altına alındığı 10 Ocak 1961’in Türk basın tarihi açısından önemine işaret eden Akbulut, “Yaşanan olayların en doğru şekilde halka ulaşmasını sağlayan gazetecilik mesleği artan baskılara rağmen ayakta kalma mücadelesi veriyor. Basın özgürlüğü ve bilgiye erişim hakkı tehlike altındadır. Son yıllarda basın üzerindeki baskı arttı. Baskıcı yönetim haber kaynaklarını tekelleştirerek, gerçekleri örtmeye çalışıyor. Kamuoyu manipüle ediliyor, gazeteciler hapse atılıyor. Çok seslilik engelleniyor” dedi.
ENGELLERİ KALDIRACAĞIZ
Bağımsız basın demokrasinin vazgeçilmezi olduğunu vurgulayan Akbulut, şöyle devam etti: “Medya kuruluşlarını iktidar güdümüne sokmak için kamusal kaynakların ödül, kamusal cezaların sopa olarak kullanılmasına son vereceğiz. Özgür basını yasama, yürütme ve yargıdan sonra, demokrasimizin dördüncü kuvveti haline getireceğiz. Medya çalışanlarının örgütlenmesinin önündeki yasalardan ve işveren uygulamalarından kaynaklanan engelleri kaldıracağız. TRT’yi siyasal iktidarlardan bağımsız, idari ve mali açıdan özerk bir kurum haline getireceğiz. Demokrasinin önemli aktörleri olan yerel medyanın mali ve kurumsal yapılarını güçlendireceğiz. Özgürlükler alanı olması gereken internet üzerindeki aşırı düzenlemeleri kaldıracak ve yasaklayıcı zihniyeti değiştireceğiz.”
Demokrasi mücadelesinde yaşamını yitiren gazetecileri de anan Akbulut, “Tüm basın emekçilerinin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyorum.” ifadelerini kullandı.

Haber

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.