Paylaş

İzmit Belediyesi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün İzmit’e gelişinin ve ilk basın toplantısını düzenlemesinin 100. yıl dönümü olan 16 Ocak’ta ünlü tarihçi İlber Ortaylı’yı misafir edecek. Ortaylı, İzmitlilere Atatürk’ü anlatacak

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 16 Ocak 1923 tarihinde İzmit’e gelerek Kasr-ı Hümayun’da düzenlediği, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin geleceğine yönelik hedeflerini anlatarak yol haritasını çizdiği bir basın toplantısı gerçekleştirdi. İzmit Belediyesi bu tarihi toplantının 100’üncü yıl dönümünde Prof. Dr. İlber Ortaylı ile İzmitlileri bir araya getirecek.

TÜM İZMİTLİLER DAVETLİ

İzmit Belediyesi öncülüğünde Aydili Sanat Derneği ve KYÖD iş birliği ile gerçekleştirilecek söyleşide Prof. Dr. İlber Ortaylı, 100 yıl önceki bu tarihi gün ve Atatürk ile ilgili anekdotları İzmitli vatandaşlarla paylaşarak önemli bilgiler verecek. Bütün vatandaşların davetli olduğu söyleşi, 16 Ocak Pazartesi günü saat 18.30’da İzmit Belediyesi Yunus Emre Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek.

Haber

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.