Paylaş

Şehit Gazi Aileleri Dernek Başkanı Hacı Kocabay, Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir’e şehitlerimizin isimlerini taşıyan yapıların durumunu eleştirdi.

Başkan Kocabay ”Geçtiğimiz aylarda  ilçede nadir kalan yeşil alanlardan Şehit İlimdar Atasoy Parkı’nı da koşulsuz, şartsız Polisan’a teslim eden Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir, hergün önünde geçtiği  Tunceli’de şehit olan Komando Er Sebahattin Dündar’ın anısına 2007 yılında Dilovası’nın girişinde yapılan aynı zamanda saat kulesi olan çeşmeyi  kaderine teslim etmiş durumda. Şu çeşmenin içler acısı haline bakın. Pislik içerisine terk edilen şehidimizin adını taşıyan bu çeşmenin durumunu başta Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir ile ekibi görmüyor.
”İŞTE HAMZA ŞAYİR’İN ŞEHİTLERE VERDİĞİ DEĞER!”
Şehitler üzerinden siyaset yaparken mangalda kül bırakmayanlar hizmete gelince üç maymunu oynuyorlar. Acaba kaderine terk edilen bu çeşme ve saat kulesi bizim başkanda neden rahatsızlık uyandırmıyor? Şehit adını taşıyan yerler, ne yazık ki Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir döneminde ya sanayicilere peşkeş çekiliyor yada böyle kaderine teslim ediliyor. Bu çeşmenin adı Polisan çeşmesi olsaydı kaderi böyle mi olurdu? İşte Hamza Şayir’in şehide verdiği değer bu!
Hamza Şayir’in yeteneksizliği yada şehitlere verdiği önemi Dilovası şehitliğinde de görmenizde mümkün. Her bir şehitliğin ölçüleri birbirinden farklı. Bazıları daha büyük bazıları daha küçük. Peki nedeni ne? Yerel yöneticilerin bu işi yeteri kadar önemsemediğinden kaynaklanıyor olması akıllara gelmiyor mu? 7’si Diliskelesi Şehitliğinde, 2’si Orhangazi mezarlığında, 2’si Köselerde toplamda 11 şehidimizin olduğu ilçemizde ne yazık ki, şehitlerimize karşı yeteri kadar saygıyı göstermiyorlar. Şov yapmaya gelince şehitliğimizde gördüğümüz Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir, hizmet yapmaya gelince nerede?
Bu olayın takipçiliğini sadece Şehit Gazi Aileleri Derneği olarak yürütmek istemiyorum. Çünkü Şehitlerimizin adını, hatıralarını yaşatmak, ailelerini ve gazilerimizi el üstünde tutmak hepimizin görevidir. Samimi duygular besleyen tüm siyasi parti başkanları ve STK başkanlarını kamuoyu oluşturmak adına göreve davet ediyorum. Özellikle iktidar partisi Dilovası İlçe Başkanı İlhan Yıldırım ve MHP Dilovası İlçe Başkanı Ali Demiray sizler bu konuya sessiz kalacak mısınız?

Haber

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.