Paylaş

 

Vali Seddar Yavuz, ilimizde faaliyetlerine devam eden, yörelerine ait kültürlerin şehrimizde yaşatılmasında ve kaynaşılmasında büyük rolü olan dernekler, vakıflar gibi sivil toplum kuruluşlarına yönelik ziyaretlerini sürdürmeye devam ediyor.

Bu kapsamda Vali Yavuz bugün Kocaeli Erzurum Aşkaleliler Derneğini ziyaret ederek Erzurumlu vatandaşlarımızla bir araya geldi.

Kocaeli Erzurum Aşkaleliler Dernek Başkanı Zülküf Eta ve yönetimi tarafından karşılanan Vali Seddar Yavuz,  toplantı salonuna geçerek dernek tarafından sunulan hizmetler, uygulanan projeler ve faaliyetlerine ilişkin bilgiler aldı, istişarelerde bulundu.

Selamlama ile konuşmalarına başlayan Vali Yavuz: Erzurum, Türk kültürünün ve İslam’ın Anadolu’da kökleşmesi ve yayılması için en büyük emeği vermiş şehirlerden bir tanesidir. Kurtuluş Savaşının başlangıcında da Erzurum Kongresinin olması da tesadüf değil. Bu aynı zamanda tarihe bir atıftır. Dolayısıyla biz her zaman Erzurumlu kardeşlerimizi gördüğümüzde vatan severlikleriyle, mertlikleriyle gönlümüze bastık. Benimde çok yakın çalışma arkadaşlarım, fakülteden sınıf arkadaşlarım oldu, çok sayıda hemşehrinizle gönül gönüle hizmet ettik. Sizleri seviyoruz. Ziyaret Edip, sizlerle dertleşmek, hasbihal etmek istedik. Varsa ihtiyaç ve sorunlarınızı konuşmak istedik. Bizim yapabileceğimiz bir şey varsa da bu konuda mesai mevhumu gözetmeksizin yanınızda olduğumuzu belirtmek için geldik.

 

Bizim Bir Sevdamız ve Davamız Var

Yardımlaşma, kardeşlik, dayanışma duygularını yaymak istediklerini belirten Vali Yavuz; Biz dünya üzerindeki en büyük milletlerden bir tanesiyiz. Bizim bir sevdamız ve davamız var. İnsanı yaşatmak, inancımızı yaymak ve düzgün bir şekilde yaşamak gibi çok insani değerlerimiz var bizim. O yüzdende bize, Türk Milletine has bu özelliklerimizi, yardımlaşma, kardeşlik, dayanışma duygularını da yaymak istiyoruz. Tamda bu anlamda sizlerin evlatlarınızı ve gençlerinizi Erzurum’un kültürü ile buluşturmanızı, oranın mertliğini, yiğitliğini, vatanseverliğini, şiirlerini, halk oyunlarını gençlerinize aktarmanızı ve buraların oyun oynanan, sohbetlerin yapıldığı yerler olmaktan öte kültür evine doğru evrilmesini çok arzu ediyoruz.” diyerek Erzurumlu vatandaşlar ile bir süre sohbet etti.

Konuşmaların ardından Kocaeli Erzurum Aşkaleliler Dernek Başkanı Zülküf Eta, Vali Seddar Yavuz’a ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti. Karşılıklı istişarelerin yapıldığı ziyaret, toplu fotoğraf çekimi ile sonlandı.

 

 

 

 

Haber

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.