Paylaş

Başiskele Belediyesi, “Sosyal Belediyecilik ve Gönül Belediyeciliği” şiarıyla her yıl olduğu gibi 2022 yılında da ilçedeki yardıma muhtaç vatandaşlara destek olarak gönüllere dokundu.

Başiskele Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü koordinesinde yürütülen sosyal yardım çalışmalarıyla binlerce ihtiyaç sahibi Başiskeleli’nin yüzü güldü. Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Sosyal Yardım Komisyonu’nca tespit edilen binlerce kişiye yardım eli uzatıldı.

GIDA VE TEMİZLİK MALZEMELERİ YARDIMI

Yardıma muhtaç ve dar gelirli aileler için yaptığı sosyal yardımlarla adından sıkça söz ettiren Başiskele Belediyesi, ilçedeki birçok aileye umut olmaya devam etti. 2022 yılında 3 bin 858 adet gıda kolisi dağıtımı, çölyak hastaları için 156 adet glütensiz gıda kolisi dağıtımı gerçekleştiren Başiskele Belediyesi, bin 440 adet alışveriş fişi dağıtımı yaptı. Bunun yanı sıra bin 184 adet temizlik kolisi, 249 paket bebek bezi dağıtımı yapıldı.

SICAK YEMEK YARDIMI

Başiskele’de sosyal yardımlaşma ve dayanışmanın en güzel örneklerinden biri olan Halil İbrahim Sofrası Aşevi ile ilçede aç halde yatağına yatan kimse kalmıyor. Hayırseverlerin bağışlarıyla aşevinde yapılan yemekler, ilçedeki hasta, yaşlı ve engelli olup yemek yapabilecek durumu olmayan kimsesiz vatandaşlara yılın 365 günü dağıtılıyor.  Alan elin veren eli görmediği, gizlilik esasına göre yürütülen aşevi hizmetinden 2022 yılında 50 haneden 77 kişi fayda sağladı.

YAKACAK ODUN YARDIMI

Başiskele Belediyesi, ilçe genelindeki park, bahçeler, yeşil alanlar, cadde ve sokaklardaki budanan ağaç dallarını ihtiyaç sahiplerine yakacak odun yardımı olarak dağıtmaya devam ediyor. Belediye ekipleri tarafından küçük parçalar halinde kesilen ve çuvallanan odunlar, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nce tespit edilen yardıma muhtaç ve dar gelirli ailelerin evlerine kadar götürülerek teslim ediliyor. Yakacak odun yardımıyla 2022 yılında ilçedeki 195 hanenin ısınma ihtiyacı karşılanarak soğuk kış günlerinde vatandaşların hem evleri hem de gönülleri ısıtıldı. Ayrıca 10 ihtiyaç sahibi ailenin başvurusu sonucunda soba yardımı yapıldı.

EĞİTİME TAM DESTEK

Başiskele’de eğitime ve geleceğin teminatı çocuklara ve gençlere büyük önem veren Başiskele Belediyesi, üniversiteyi yeni kazanan 411 öğrenci için ebeveynlerine tek seferlik 2000’er TL öğrenim desteği sağladı. İlçedeki ilk ve orta derecedeki okullarda eğitim gören 718 öğrenciye kırtasiye, ilkokul 1. sınıfa başlayan bin 750 öğrenciye çantalı kırtasiye seti dağıtımı ve 707 öğrenciye okul kıyafeti yardımı sağlanırken ilçedeki 10 okuldan okul aile birlikleri tarafından ihtiyaç sahibi olarak bildirilen 144 öğrenciye 43 bin 200 TL tutarında hediye giyim çeki yardımı yapıldı.

HAYIR ÇARŞISI HAYIRLARA VESİLE OLDU

Başiskele Belediyesi Hayır Çarşısı, yardımsever vatandaşların desteğiyle yardıma muhtaç ve dar gelirli ailelerin ihtiyaçlarının karşılanmasına ve yüzlerinin gülmesine vesile olmaya 2022 yılında da devam etti.

“Sevgiyle paylaşın, kalplere iz bırakın” sloganıyla hayırseverlerin bağışlarıyla toplanan giyilebilir durumdaki temiz kıyafetler, ayakkabılar, mobilyalar ve beyaz eşyalar Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’ne yardım başvurusunda bulunan ihtiyaç sahibi vatandaşlara ücretsiz olarak dağıtarak gönül köprüleri kuruyor.

2022 yılında Başiskele Belediyesi Hayır Çarşısı’ndan yardıma muhtaç kişilere 58 bin 762 parça kıyafet, 2 bin 167 çift ayakkabı, 2 bin 876 parça çeşitli eşya bağışlandı. Ayrıca 4 ihtiyaç sahibi aileye de ev eşyası yardımında bulunuldu.

BAYRAMLARDA ÇOCUKLAR SEVİNDİRİLDİ

Geçen yıl Ramazan ve Kurban Bayramı’nda ihtiyaç sahibi ailelerin yanında olmaya devam eden ve kentte hiçbir çocuğun bayramlık kıyafetsiz kalmamasını isteyen Başiskele Belediyesi, 125 çocuğun bayramlık kıyafet yardımı için ailelere hediye çeki dağıttı. Her yıl Ramazan ayının 15. gününde gerçekleştirilen Dünya Yetimler Günü dolayısıyla geçen yıl yapılan iftar programına katılım sağlayan 46 çocuğa hediye giyim çeki dağıtıldı.

MUHTEŞEM SÜNNET ŞÖLENİ

Başiskele’de kendi imkanları ile sünnet cemiyetlerini yapamayacak durumdaki aileleri, mahalle muhtarlarıyla iş birliği yaparak tespit eden Başiskele Belediyesi, ihtiyaç sahibi 182 çocuğun sünnet operasyonu özel bir sağlık kurumunda gerçekleştirdi. Ardından 29 Ağustos 2022’de Başiskele Belediye Başkanı M. Yasin Özlü’nün de katılımıyla gün boyu süren çeşitli etkinliklerle sünnet şöleni yaparak çocuklara ve ailelerine unutulmaz bir gün yaşattı.

YERİNDE SAĞLIK HİZMETİ

Başiskele Belediyesi Kültür ve Sosyal İşleri Müdürlüğü koordinesinde hizmetlerini sürdüren Sağlık İşleri Birimi, evde bakıma muhtaç engelli, hasta ve yaşlıların da yanında olarak onlara destekçi oluyor. Sağlık İşleri Birimi’nde çalışan uzman hemşireler, ilçe genelinde 2022 yılında 1.102 engelli, hasta ve yaşlıyı evlerinde ziyaret ederek 320 vatandaşa tıbbi girişimde bulunurken, 26 vatandaşa ilaç ve malzeme desteğinde bulundular. Bunun yanı sıra fizyoterapist eşliğinde hasta ve yaşlı vatandaşlar evlerinde ziyaret edilerek sağlık durumları kontrol edilmiş ve fizik tedavi hareketleri yaptırıldı.

İhtiyaç sahibi ailelerin talepleri üzerine 342 adet hasta bezi, işitme cihazı, engelli puseti, görme engelliler için baston, trakeaostami kanülü, pansuman malzemeleri, özel gereksinim maması ve gıdaları Kültür ve Sosyal İşleri Müdürlüğü’nce temin edilirken, maddi yetersizliğinden dolayı göz ameliyatı ve kalça protez ameliyatı olamayan kişilere de maddi yardım yapıldı.

Haber

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.