Paylaş
İl Spor Güvenliği Toplantısı bugün Vali Seddar Yavuz’un başkanlığında gerçekleştirilmiş olup; ilimizde sporun paydaşları ile yapılan saha çalışmasında özellikle Futbol ağırlıklı yaşanan saha dışı ve saha içi olayların önlenmesine yönelik konular ele alınmış, yapılan çalışmalar ve ek olarak alınması gereken tedbirler ilgili birimlerce istişare edilmiştir.
Valilik Akçakoca Toplantı Salonu’nda düzenlenen toplantıya; Vali Seddar Yavuz’un yanısıra, Vali Yardımcıları; Abdul Rauf Ulusoy ve Ali Ada, İlçe Kaymakamları, İl Emniyet Müdürü Veysal Tipioğlu, İl Jandarma Komutanı Kd. Alb. Yavuz Selim Kapancı, Gençlik ve Spor İl Müdürü Gökhan Yavaşer, Kocaeli Amatör Spor Kulüpleri Federasyon Başkanı Murat Aydın, spor kulüplerinin temsilcileri, antrenörler ve sporcular katıldı.
Kocaeli İl Emniyet müdürlüğü Spor Güvenliği Şube Müdür Vekili İlker Yandı’nın yaptığı sunum ile başlayan programda herkesi sevgi ve saygıyla selamlayarak sözlerine başlayan Vali Seddar Yavuz yaptığı konuşmalarında; “Öncelikle spor güvenliği konusunun geçen yıl da olduğu gibi bu yılda bir kez daha benim başkanlığımda geniş katılımla değerlendirilmesi, istişare edilmesi, alınan tedbirlerin gözden geçirilmesi için bu toplantıyı icra etmiş bulunuyoruz. Bu vesileyle toplantımıza iştirak eden tüm katılımcılarımıza ayrı ayrı teşekkür ediyorum.
Spor sahalarında küfür, kötü tezahürat ve şiddeti asla tasvip etmediklerini ve müsaade etmeyeceklerini vurgulayan Vali Yavuz, Sporun barış, kardeşlik ve dayanışma duygularını pekiştirdiğini belirtti.
Biz Hayatın Hiçbir Alanında Şiddet İstemiyoruz
Denetimlerin daha sık yapılacağını belirten Vali Yavuz; Özellikle spor sahalarında hiç kimsenin aklına gelmeyen bir takım kışkırtmalara, terör örgütlerinin ekmeğine yağ sürecek şekilde bir takım beyanlarda bulunanlara Valilik olarak gerekenleri yapacağımızı herkesin bilmesi gerekir. Vali Yardımcılarımız, Kaymakamlarımız ve ilgili tüm kurumlarımız, 6222 sayılı Spor Müsabakalarında Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanunu eksiksiz uygulasın. Denetimleri daha sık ve etkin bir şekilde yapalım. Benim şehrim bu ülkede lider bir şehir, en iyisini yapabilecek bir şehir. Sahalarda küfür ve hakaret duymak ve hayatın hiçbir alanında şiddet istemiyoruz. Sizlere güveniyorum. Bugüne kadar ve bugünden sonra alacağımız tedbirlere katkı sunacak her birinize şimdiden ayrı ayrı teşekkür ediyor, işlerinizde kolaylıklar diliyorum.” diyen Vali Yavuz, toplantıya katılan herkese teşekkür etti.
Kocaeli Amatör Spor Kulüpleri Federasyon Başkanı Murat Aydın ve Gençlik ve Spor İl Müdürü Gökhan Yavaşer’in konuşmalarının ardından Vali Yavuz, spor kulüpleri temsilcileri ve antrenörlerin taleplerini dinleyip, sorularını cevaplayarak istişarelerde bulundu.
Bu bağlamda İlimizde;
Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı 53, Milli Eğitim İl Müdürlüğüne bağlı 182, Büyükşehir Belediye Başkanlığına bağlı 41 Spor Tesisi bulunmakta,  buralardan 226.619 Lisanslı Sporcu ve 565 Spor Kulübü yararlanmaktadır.
  •     3 Profesyonel Futbol Takımı,
  • 126 Amatör Futbol Takımı,
  •     4 Profesyonel Basketbol Takımı,
  •     4 Profesyonel Voleybol Takımı faaliyet göstermektedir.
İlimizde kayıtlı 176 Milli Sporcumuzla 3 Olimpiyat, 6 Dünya, 22 Avrupa, 80 Uluslararası madalya, 184 Türkiye derecesi olmak üzere toplamda 295 madalya kazanılmış, ilimiz ve ülkemizi tüm dünyada başarıyla temsil edilmiştir.
29.08.2022-17.01.2023 tarihleri arasında; profesyonel futbol, amatör futbol, basketbol, voleybol branşlarındaki 137 takım arasında 1.083 müsabaka gerçekleştirilmiş olup bu müsabakalarda 16.345 polis ve 2.340 özel güvenlik görev almıştır.
İl Spor Güvenlik Kurulu tarafından;  2022 – 2023 Sezonu Profesyonel – Amatör Takımlar ile ilgili olaya karışan; alkollü olarak spor alanına girmekten 1, spor alanlarında taşkınlık yapmaktan 18,  yasak alanlara girmekten 6, hakaret içeren tezahürattan 12, spor alanlarına sokulması yasak maddeler 6 ve seyirden men yasaklının biletsiz girmekten 1 olmak üzere toplamda 44 cezai işlem uygulanmıştır.
Futbol İl Disiplin Kurulu tarafından ise;
104 yönetici ve antrenör ile 542 sporcu ceza almış, 14 Kulübe ise saha kapatma cezası verilmiştir.
Toplantıda daha önceki toplantılarda alınan kararlara ek olarak; 
  • 6222 sayılı Spor Müsabakalarında Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanunun ayrım gözetmeksizin herkes için uygulanması,
  • Kulüp Başkanları, yedek kulübesinde yer alan antrenörler, teknik eleman ve futbolcuların  sahada olay çıkarmamaları, daha sakin olmaları ve taraftarları kışkırtmamaları için kulüp ve sorumluları tarafından gerekli tedbir ve önlemlerin alınması,
  • Gerekli görülmesi halinde olay çıkması muhtemel maçların merkez sahalara alınması tedbirinin bu doğrultuda uygulanması kararı verilmiştir.

Haber

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.