Paylaş

İzmit Ziraat Odası delege seçimleri ile ilgili olarak çiftçiler adına bir açıklama yapan Murat Akçay, şok bir iddiada bulundu. Mevcut başkan Yusuf Karaaslan’ın delege seçimlerini evrak üzerinde yaparak odayı akraba şirketine döndürdüğünü iddia etti.

İzmit Ziraat Odasında delege seçimleri ile ilgili olarak usulsüzlüklerin yapıldığı iddiası ile bir grup çiftçi adına açıklama yapan Murat Akçay, çarpıcı bir iddiayı daha ortaya koydu. İzmit Ziraat Odası’nın delege seçimleri ile ilgili olarak usulsüzlüklerin yapıldığını ve seçimlerin bir çok bölge de kağıt üzerinde yapılarak, şaibeli bir hale geldiğini belirtti. Akçay açıklamasında, “ İzmit Ziraat Odası’nın delege seçimleri ile ilgili süreci yakından takip ediyoruz. Mevcut başkan Yusuf Karaaslan bu konuda ne yasaları nede seçim kanununu hiçe saymıştır. İzmit Ziraat Odasının seçimi olacağına dair 15 gün önceden herhangibi bir duyuru ve askı süreci yapmamıştır” dedi.

Akçay açıklamasının devamında, “ İzmit Ziraat Odasının 102 mahallemizde yapılması gereken seçimlerde ise sandık kurulmadan günler öncesinden muhtarlara evrakları imzalatarak seçim yapılmış gibi yapmıştır. Bu konuda hem İzmit Ziraat Odası’nın sorumluluları, hem de bu usulsüzlüklere imza atan yetkililer hakkında görevi kötüye kullanmak suçundan Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunduk. Yine usulsüz yapılan seçimler hakkında tutulan tutanaklar ile birlikte İdare Mahkemesine yürütmenin durdurulması için dava açtık. Bu konuda yaptığımız araştırmalar sonucunda bizleri şok edecek, yok artık denecek durumlar ile karşılaşıyoruz” dedi.

Akçay, “ Mahalle delegesi olarak belirlenen isimlerin bir çoğunun muhtarlar tarafından tanınmadığı, mahallelerinde oturmadıkları, ancak İzmit Ziraat Odası yetkilileri tarafından ellerinde seçim belgelerini seçim gününden haftalar önce sanki seçim yapılmış gibi imzalattıklarını tespit ettik. Bunu da nasıl tespit ettiniz denilirse de, normal koşullarda askı süreci, sonrasında belirlenen günde muhtarlıkta seçim sandığı kurularak 09.00-17.00 saatleri arasında seçimlerin yapılması gerekmektedir. Muhtarlarımıza gittiğimizde şu ismi tanıyor musunuz diye sorduğumuzda tanımadığını ifade etmesi üzerine bizlerde bu kişiler için mahalle muhtarlığınızda seçim yapmışsınız dediğimizde ise seçim yapmadıklarını sadece kendilerine İzmit Ziraat Odası tarafından gelen evrakları imzalatıldığını ifade etmeleri suçun ortaya çıkmasını sağlamıştır” dedi.

Çiftçiler adına açıklamasının devamında Murat Akçay, “ Koltuğunu kaybetmeme adına akla hayale sığmayacak iş ve işlemler yapan mevcut başkanın şok edici usulsüzlüğü ise, onlarca delegeyi kendi akrabaları olarak belirlemesidir. Seçimlere usulsüzlük yapmasa ve herkesin kendi oturduğu mahallede seçim yapsa aile efradı seçilse bizlerin yasal olarak bir şey deme hakkımız yok. Ancak öyle usulsüzlükler yapılmış ki, adeta kendisini suçüstü yapmamız adına bir çok doneyi elimize gelmesini sağlamıştır. Şuanda kamuoyunda ilgili makamları dolaşarak 2 Şubatta meclis seçimlerini yapacağını belirterek, ziyaret ettiği makamları da yanıltmaktadır” dedi.

Devletin yetkililerini yanılttığını ifade ederek sözlerine devam eden Murat Akçay, “ Delege seçimleri sanki normal sürecinde yapılmış gibi bir yerleri etkilemek adına Kocaeli Valimiz Seddar Yavuz’u ziyaret etmiş ve süreç hakkında bilgiler verdiğini sosyal medyasından duyurmuştur. Keşke valimize sandık kurmadan seçim usulsüzlükleri yaptığını da ifade etseydi. İzmit Ziraat Odasının adeta akraba şirketiymiş gibi yönettiğini ifade de etseydi bizler buna ses çıkarmazdık. Yeğenlerini, eniştelerini, dayısını yani anlayacağınız adeta akrabalarının bir çoğunu oturmadıkları yerlerden delege usulsüzlüğü yaparak, seçilere şaibe karıştırmışlardır. Bu konu ile ilgili olarak isim isim yakınlık derecesi ile tabloyu da aşağıda yayınlayacağız. Kocaeli kamuoyu İzmit Ziraat Odasında yaşanan gelişmeleri de yakından görecektir. Valimiz Seddar Yavuz’un da listeleri inceletmesini ve kendisinin de şok olacağı daha çok farklı isimlere ve usulsüzlüklerin yapıldığını da görecektir” dedi.

Yeğenleri

Ferhan Karaaslan-Fatih Mahallesi

Murat Karaaslan-Yenidoğan Mahallesi

Fuat Karaaslan-Tüysüzler Mahallesi

Enişteleri

Feridun Solmaz-Hacı Hasan Mahallesi (Rıdvan Solmaz’ın babası)

Rıdvan Solmaz-Çukurbağ Mahallesi (Feridun Solmaz’ın oğlu)

Hakan Solmaz-Şirintepe Mahallesi( Solmaz ailesinin Yeğenleri)

Adnan Türe-Serdar Mahallesi(Emrah Türe’nin babası)

Emrah Türe-Malta Mahallesi(Adnan Türe’nin oğlu)

Tacettin Ölmez-Tavşantepe Mahallesi(Amca kızının eşi)

Mustafa Parmak-Topçular Mahallesi( İskender Parmak’ın babası)

İskender Parmak-Gültepe Mahallesi (Mustafa Parmak’ın oğlu)

Dayıları

Hasan Kaya-Akarca Mahallesi

İbrahim Aydoğdu-Erenler Mahallesi

Haber

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.