Paylaş

Başiskele Belediyesi, “Mavi Yeşil Temiz Başiskele” anlayışıyla 2022’de kentin dört bir yanında 7 gün 24 saat boyunca gerçekleştirdiği temizlik çalışmalarıyla ilçeyi tertemiz yaptı.

Daha temiz ve daha yaşanabilir Başiskele için yıl boyunca yoğun mesaiyle çalışan Başiskele Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, 2022 yılında da Koronavirüs salgını sürecinde olduğu gibi kentin dört bir yanını köşe bucak temizleyerek vatandaşların sağlıklı ve temiz ortamda yaşamalarını, toplum ve çevre sağlığının korunmasını sağladı.

TONLARCA ATIK TOPLANDI

İlçede vatandaşların ortak kullanım alanı olan sokak ve caddelerde temizlik çalışmalarını gece gündüz demeden büyük bir özveriyle sürdüren Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, 2022 yılında 730 bin konteyner evsel atık, 26 bin 390 ton moloz atık topladılar.

SIFIR ATIK SEFERBERLİĞİ’NE BÜYÜK DESTEK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kıymetli eşi Emine Erdoğan’ın himayalerinde ülke genelinde yürütülen Sıfır Atık Seferberliği’ne geçen yıl da Başiskele’den büyük destek sağlandı.

Başiskele’nin doğasını korumak adına çevreye de büyük zararları olan ve geri dönüştürüldüğünde ülke ekonomisine büyük katkı sunan atıklar ayrı ayrı toplandı. Kentte sıfır atık ve geri dönüşüm bilincinin yaygınlaşmasını sağlamak adına Kocaeli’de bir ilke imza atarak hizmete açtığı Sıfır Atık Parkı’nın yanı sıra bu konuda ilçede çeşitli faaliyetler, etkinlikler ve yarışmalar düzenleyen Başiskele Belediyesi, 2022 yılında 1802 ton ambalaj atığı, 1286 kg atık pil, 1030 kg elektronik atık, 1807 kg bitkisel atık yağ, 81 bin 840 kg tekstil atığı ve 214 kg atık ilaç topladı.

SOKAK VE CADDELER DÜZENLİ OLARAK TEMİZLENDİ

Başiskele Belediye Başkanı M. Yasin Özlü’nün göreve başladığı 2019 yılından sonra tüm dünyada ve ülkemizde etkisini gösteren Koronavirüs salgını nedeniyle başlatılan temizlik seferberliği 2022 yılında salgının etkisinin kaybolmasına rağmen devam etti.  Başiskele sınırları içerisinde tüm cadde ve sokakları pırıl pırıl temizleyen belediye temizlik ekipleri, 37 bin 257 km yol süpürme ve 13 bin 20 km yol yıkama çalışması gerçekleştirdiler. Tüm vatandaşların ortak alanlarını hijyenik açıdan tertemiz yapan ekipler pazar yerleri, kentteki kamu kurum ve kuruluşlarının, okulların ve camilerin bahçelerini de düzenli olarak yıkadı.

Haber

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.