Paylaş

Başiskele’de geleceğin hazinesi çocuklara ve gençler için Başiskele Belediye Başkanı M. Yasin Özlü tarafından hayata geçirilen ödüllü “Genc-i Âlâ Gençlik Modeli”nden 2022 yılında binlerce genç faydalandı.

Başkan M. Yasin Özlü’nün 2021 yılını “Gençlik Yılı” olarak ilan etmesiyle Başiskele Belediyesi’nin çocuklara ve gençlere yönelik hizmet ve çalışmalar hız kazandı. 2021 yılı Kasım ayında Ankara’da gerçekleştirilen Yerel Yönetimler Gençlik Projeleri Yarışması’nda “Genc-i Âlâ Gençlik Modeli”, birçok projeyi geride bırakarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından ödüllendirilirken Kocaeli’nin ardından tüm Türkiye’nin dikkatini üzerine çekmeyi başardı.

2022’DE BİRÇOK BAŞİSKELELİ GENC-İ ÂLÂ’LI OLDU

Başiskele’de gelecek nesillere büyük değer veren gençlerin Yasin abisi, Belediye Başkanı M. Yasin Özlü, Genc-i Âlâ Gençlik Modeli ile binlerce kardeşinin ve ailelelerinin gönlüne dokundu. Bilimden sanata, spordan eğitime, teknolojiden kültürel ve sosyal aktivitelere kadar birçok alanda gençlere destek sağlayan Başiskele Belediyesi, 2022 yılında gençlik çalışmalarını daha da arttırdı. 7’den 77’ye herkesten ve her kesimden büyük beğeni ve takdir toplayan Genc-i Âlâ’dan 2022 yılında birçok genç faydalandı.

GENÇLERE BİR “ÂLÂ MEKÂN” DAHA

Başiskele’de her bir gence ulaşmayı hedefleyen Başiskele Belediyesi, ilçenin birçok noktasına yaptığı gençhanelerin ilave olarak yeni bir mekânı daha ilçeye kazandırdı. Tam gençlere göre modern tarzda tasarlanan içerisinde eğlence ve eğitim olanaklarının bir arada olduğu Âlâ Mekân Yeniköy Merkez Mahallesi’nde hizmete açıldı. 2022 yılının sonlarında hizmete başlayan ve birçok eğitim ve eğlence etkinliklerine ev sahipliği yapan Başiskele’nin Âlâ Mekân’ı gençlerin yeni cazibe noktası oldu.

GENÇHANELERİN SAYISI ARTTI

Başiskeleli gençlerin en uğrak mekânlarından biri olan gençhanelerin sayısı 2022’de arttı. İlki Altınkent Mahallesi’nde hizmete alınan Altınkent Gençhane’den sonra Karadenizlililer Gençhane, Şehitekrem Gençhane, Kullar Gençhane ve Yeşilkent Gençhane teker teker hizmete açıldı. Kent geneline yayılan Gençhaneler ile gençlik hizmetleri Başiskeleli gençlerin ayağına kadar götürülüyor.  2022 yılında 569 aktif üyeye sahip olan Gençhaneler’de gerçekleştirilen 131 etkinliğe 3967 genç katılım sağladı.

AK Parti Yerel Yönetimler Başkanlığı tarafından Ankara’da, Başkent Millet Bahçesi’nde 5-9 Ekim 2022 tarihleri arasında düzenlenen “Tam Bana Göre Festival”de de ödül almaya hak kazanan Gençhaneler, çeşitli etkinlik ve atölye çalışmalarıyla gençlerin ilgi odağı olmaya devam edecek.

GENÇBÜS GENÇLER İÇİN YOLLARDA

Başiskeleli gençler için kilometrelerce yol kat eden GençBüs Mobil Hizmet Aracı, belediyenin her gençlik etkinliklerinde geleceğin teminatı çocukların ve gençlerin ayağına hizmet götürmeye devam etti. Gençhaneler gibi geçen yıl düzenlenen “Tam Bana Göre Festival”den ödülle dönen GençBüs Anakaralı gençlerden yoğun ilgi görmüştü. Etkinliklerde gençlere PlayStation ve basketbol oynama imkanı sunan GençBüs, zengin kitap arşiviyle gençlerin çay ve kahve eşliğinde kitap okumalarını sağlıyor. 2022 yılında 36 etkinliğe katılan GençBüs’ten 3830 genç fayda sağlayarak eğlenceli ve keyifli vakitler geçirdiler.

BAŞİSKELE’DE YAZ–KIŞ DEMEDEN SPOR

Başiskele’de geleceğin teminatı çocuklar ve gençlerin beklentilerini karşılamak, kentte spor kültürünü oluşturarak sağlıklı yaşama destek vermek, toplumun her kesimine kamuoyu yararı sağlamak, özellikle çocukların sağlıklı ve zinde yaşamına destek olarak fiziksel ve zihinsel gelişimine destek vermek amacıyla ilçede ikamet eden 4-16 yaş arasındaki çocuklar için yaz-kış spor okulları açıldı. Sporda yetenekli çocukların keşfedilmesini de sağlayan spor okullarına gençler her yıl olduğu gibi 2022 yılında da yoğun ilgi gösterdi. Satranç, yüzme, karate, basketbol, voleybol, masa tenisi, güreş ve cimnastik gibi spor dallarında açılan, yaz ve kış aylarında ayrı ayrı başvuruların yapıldığı Başiskele Belediyesi Yaz ve Kış Spor Okulları’na geçen yıl 4957 çocuk ve genç katılım sağladı. Uzman eğitimlerce ilgi duydukları spor dallarında eğitim gören yetenekli minik sporcular, Başiskele Belediyespor Kulübü lisansıyla turnuvalara da katılarak başarıdan başarıya koşuyorlar.

GELECEĞİN MÜZİSYENLERİ BAŞİSKELE’DE YETİŞİYOR

Kentteki müzik tutkunu çocuklara ve geleceğin müzisyenlerine yönelik ücretsiz olarak düzenlenen Başiskele Müzik Okulları’nda da eğitimler 2022’de dolu dizgin devam etti. 7 – 29 yaş arası tüm genç ve çocuklara yönelik ücretsiz olarak açılan   müzik okullarında şan eğitimi, gitar, bağlama, piyano, çocuk ve gençlik korosu gibi çeşitli müzik dalları eğitimler verildi. Uzman müzik eğitmenleri tarafından verilen eğitimlere geçen yıl 252 öğrenci katılım sağladı. Müzik alanında yeteneklerini keşfetme imkanı bulan öğrenciler, birçok etkinlikte sahneye çıkarak dinleyicilerin kulaklarındaki pası temizlediler.

GELECEĞİN DÂHİLERİ BURADA

Başiskele Belediyesi’nin Kocaeli Üniversitesi ve Kocaeli Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi iş birliğiyle eğitim faaliyetlerine devam eden Başiskele Çocuk Üniversitesi, geleceğin bilim insanlarını yetiştirmeye devam ediyor. Başiskele’den olduğu kadar çevre ilçe ve şehirlerden üstün zekâlı çocukların eğitim aldığı Çocuk Üniversitesi, Türkiye Yüzyılı’nı inşa edecek geleceğin dâhilerini ve bilim insanlarını çıkarabilmek adına geçen yıl 760 öğrenciye eğitim hizmeti verdi.

ÇOCUK AKADEMİSİ İLE EĞİTİME DESTEK

Başiskele’de yaşayan çocukların robotik kodlamadan ebru sanatına, dramadan temel yaşam becerilerine, akıl oyunlarından bilimsel çalışmalara kadar birçok branşta eğitim aldığı, eğlenerek öğrendiği bir eğitim merkezi olarak hizmete açılan Başiskele Çocuk Akademisi’nde 2022 yılında 246 öğrenci ücretsiz olarak eğitim desteği aldı.

BİR KÜTÜPHANEDEN ÖTESİ

Gelecek nesillere kitap okuma alışkanlığı kazandırarak kitap sevgilerini arttırabilmek için ilçenin ilk çocuk kütüphanesini Serdar Mahallesi Fatih Sultan Mehmet Parkı’nda hizmete açan Başiskele Belediyesi, çocukların hayal dünyasını ve ufkunu açıyor. İlçede ikamet eden çocuklar kadar çevre ilçelerden gelen binlerce minik kitapseveri misafir eden Başiskele Çocuk Kütüphanesi, çocukların aileleri tarafından da büyük takdir topluyor. 1838 kayıtlı üyesi olan Başiskele Çocuk Kütüphanesi’nde çocuklar ister nezih ve ferah ortamda kitaplarını okuyabiliyor, sterlerse kitapları ödünç alarak evlerinde okuyabiliyorlar.   Çocuklar burada sadece kitap okumuyor, Başiskele Çocuk Üniversitesi eğitmenlerinin hazırladığı eğitim programları çerçevesinde her hafta bir etkinlik ve atölye çalışmaları da gerçekleştiriyor.  2022 yılında 27 etkinlik ve atölye çalışmalarına ev sahipliği yapan Çocuk Kütüphanesi,  11 bin 791 öğrenciyi misafir etti.

ÇOCUK TRAFİK EĞİTİM PARKI’NDA HEM EĞLENDİLER HEM ÖĞRENDİLER

Barbaros Mahallesi’nde geleceğin trafik kahramanlarının Kocaeli’nin ilk çocuk trafik eğitim alanı olan Başiskele Çocuk Trafik Eğitim Parkı, miniklerin daha erken yaşta trafik kurallarını yaşayarak ve eğlenerek öğrenmelerini sağlamaya devam ediyor. En zor trafik kurallarının bile çocuklar tarafından kolaylıkla öğrenebildiği trafik eğitim parkını, 2022 yılında çevre ilçelerden gelen öğrenciler de dahil 9041 öğrenci ziyaret etti.

SAĞLIKLI VE GÜÇLÜ BİR NESİL İÇİN

Gelecek nesillerin daha sağlıklı ve zinde bir yaşam sürmeleri adına ilçenin dört bir tarafında hizmet veren erkek spor salonlarında gençler, spor yaparak hem sağlıklarını koruyor hem de güçlerine güç katıyorlar. Genç nüfusa sahip Başiskele’de spor salonları yoğun ilgi görüyor. 2022 yılında 485 yeni aktif üye spor salonlarında spor yapma imkânı buldular.

TEPECİK KAMP MERKEZİ’NDE EĞLENCELİ TATİL

Doğayla iç içe bir ortamda Başiskele’nin en güzel manzarasına sahip Tepecik Mahallesi’nde yer alan Tepecik Kamp Merkezi, gençlerin hafta sonu ve yarıyıl tatillerini en güzel şekilde değerlendirdiği mekanlardan biri haline geldi. Başiskeleli gençlerin gruplar halinde konaklayarak, çeşitli spor ve eğitim faaliyetlerini gerçekleştirebildiği Tepecik Kamp Merkezi’nde geçen yıl 241 genç misafir edildi.

GENÇLERLE BAŞ BAŞA PROGRAMLARI

Gençler ile iç içe olmaktan büyük bir mutluluk duyduğunu her fırsatta ifade eden gençlerin Yasin Abisi, Başiskele Belediye Başkanı M. Yasin Özlü, ”Gençlerle Baş Başa” programları kapsamında ilçedeki okulları tek tek gezerek genç öğrenci kardeşleriyle bir araya gelerek, onlarla istişarelerini sürdürmeye devam ediyor. Sıcak ve samimi ortamda, interaktif şekilde gerçekleşen programlarda kardeşlerine bilgi ve deneyimlerini anlatan Başkan Özlü, genç kardeşlerinin engin fikir ve görüşlerinden, enerjilerinden faydalanıyor. Başkan Özlü, geçen yıl 6 okulu ziyaret ederek 660 genç kardeşiyle baş başa vererek sohbet etti.

GENÇLERE ÖZEL 1 GB HEDİYE

Sosyal medya hesaplarını çok aktif bir şekilde kullanan Başkan Özlü, genç kardeşleriyle devamlı iletişim halinde olmak için, onların görüş ve önerilerini her zaman alabilmek için kardeşlerine internet de hediye ediyor. İçerisinde 1 GB hediye internet bulunan yeni nesil kartvizitini karşılaştığı gençlere dağıtan Başkan M. Yasin Özlü, gençlerin internete daha kolay erişebilmelerini ve Yasin ağabeylerini sosyal medyadan daha sıkı takip etmelerini, görüş ve önerilerini sunabilmelerini sağlıyor. Başkan Özlü geçen yıl bu uygulamayla 625 gence bedava internet paketi hediye etti.

DİJİTAL GENÇLİK HAMLESİ

Gençlere yönelik hizmetlerin ve duyuruların daha hızlı bir şekilde verilebilmesi için gençlere hitap edecek şekilde dizayn edilen “Genc-i Âlâ” web sitesi Başiskele Belediyesi tarafından kuruldu. https://genciala.basiskele.bel.tr/ web sayfası sayesinde gençler, belediyenin etkinliklerinden haberdar oluyor ve online olarak eğitimlere ve etkinliklere kolaylıkla başvuru yapabiliyorlar.  Başiskeleli gençlerin de sık kullanılanlara eklediği sitede 2022 yılında 8 bin 241 genç üye kaydı oluştururken, gençler istedikleri zaman “Yasin Abi’ne Mesaj” kısmından Belediye Başkanı M. Yasin Özlü ile iletişime geçebiliyor.

TÜRKİYE YÜZYILI GENÇLİK MERKEZİ YÜKLENİYOR

Başiskele Belediyesi tarafından geleceğin teminatı gençlere yönelik çağın şartlarına uygun olarak modern ve estetik tarzda projelendirilen Türkiye Yüzyılı Gençlik Merkezi’nde inşaat çalışmaları da 2022 yılında hızla devam etti.

Başiskele Belediye Başkanı M. Yasin Özlü’nün de büyük önem verdiği ve çalışmaları bizzat yakından takip ettiği dev projede kaba inşaat tamamlanmak üzere. Yeşilyurt Mahallesi’nde yaklaşık 1500 metrekarelik inşaat alanı üzerinde yükselen binadaki çalışmaların bu yılın sonlarına doğru tamamlanması ve Türkiye Yüzyılı’nın mimarı gençlerin hizmetine sunulması bekleniyor.

Haber

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.