Paylaş

İzmit Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde hizmet verecek Leyla Atakan Şehir Kütüphanesi’nin açılışı öncesi, gençler kütüphaneyi dolaşma imkanı buldu. Leyla Atakan Şehir Kütüphanesi’ni gezen gençler içerideki yeni ders çalışma ortamı ve sosyalleşme alanlarına hayran kaldı

İzmit Belediyesinin Belsa Plaza C Blok’ta oluşturduğu Gençlik Sokağı içerisinde bulunan Leyla Atakan Şehir Kütüphanesi yarın saat 14.00’te CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Sözcü gazetesi yazarı duayen gazeteci Saygı Öztürk gibi önemli isimlerin de katılımıyla açılıyor. Açılış öncesi, İzmitli Belediyesi Basın ve Yayın Müdürlüğü gençlere Leyla Atakan Şehir Kütüphanesi’ni gezdirerek, görüşlerini aldı. Proje ve yapımını Fen İşleri Müdürlüğünün üstlendiği kütüphaneyi dolaşan gençler sessiz çalışma ortamı, grup çalışma alanları, kafe dinlenme bölümü ve teraslardan oluşan kütüphaneye hayran kaldı.

“YETKİNLİK OLARAK EN ÜST SEVİYEDE”

Üniversite öğrencisi Yiğit Alp Tuncer, “Tüm öğrenciler için İzmit’te bir kütüphane daha gerekliydi. Kütüphane sayısı yetersizdi. Burası yetkinlik olarak en üst seviyede. Çok güzel çalışma alanları olmuş. Bence her türlü ihtiyacı karşılayacak şekilde yapılmış. Buranın en önemli özelliklerinden birisi bence konumu. Tam merkez olduğu için tüm öğrenciler ulaşabilir. Işıklandırma olarak da gayet yeterli. Başta Fatma Kaplan Hürriyet olmak üzere Leyla Atakan Şehir Kütüphanesi’nin yapımında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

“ÖĞRENCİLERİN BİR İSTEĞİ DAHA YERİNE GETİRİLDİ”

Üniversite öğrencisi Yiğit Gencer, “Geçen sene üniversiteye hazırlık sürecini Çetin Emeç Kütüphanesi’nde geçirmiş biri olarak buranın açılacağını ilk duyduğumda mutlu oldum. Çünkü bölgemizde gerçekten kütüphane eksikliği vardı. Burada büyük bir alan var. Öğrenciler için yeterli olacağını düşünüyorum. Ayrıca her türden kitap var, burada her şey yeterli seviyede. Öğrencilerin bir isteğini daha yerine getirdikleri için emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

“SOSYALLEŞEBİLECEĞİMİZ ALANLAR VAR”

Üniversite sınavına hazırlanan İrem Yüksel, “Çetin Emeç’te çok fazla vakit geçiyorum. Fakat burası o kadar güzel ki galiba artık Çetin Emeci bırakıp buraya geleceğim. Merkezde ve ulaşılabilir olması çok önemli. Hem tramvay hem otobüse çok yakın. Arayabileceğimiz tüm kitaplar var. Aynı zamanda sosyalleşebileceğimiz çok fazla alan da var içeride. Burada arkadaşlarınızla beraber grup çalışma yapabileceğiniz çok güzel alanları var. İzmit Belediyesi ve Başkanımız Fatma Kaplan Hürriyet’e çok teşekkür ediyorum.” dedi.

“KİTAP ÇEŞİTLİLİĞİ BENİ MUTLU ETTİ”

Öğrenci Esma Ceyhan, “Buranın açılacağını öğrendiğim için çok mutluyum. Burayı gezen ilk öğrencilerden birisiyim, gerçekten çok beğendim. Kapasitesi çok fazla. Bu yüzden İzmit’e yeteceğini düşünüyorum. Gerçekten kitap çeşitliliği de çok fazla, bu beni mutlu etti. Sosyalleşebilecek bir alan da var. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

 

Haber

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.