Paylaş

CHP  Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı Caner ARDUÇ, Uğur Mumcu’ nun katledilişinin 30. Yılında yayınladığı anma mesajında “Ülkemizin üzerindeki karanlık ablukaya karşı hayır diyenler gücünü Mumcu gibi yürekli insanlardan alıyor” dedi.

Uğur Mumcu’ nun katledilişinin 30 yılı dolayısıyla açıklamalarda bulunan CHP Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı ARDUÇ, Uğur Mumcu’ nun bugün içinde bulunduğumuz durumu yıllar öncesinden görmüş, “cemaat” yapılanmasının üstüne gitmiş, araştırmacı gazeteci ve aydın kimliğiyle siyasetçileri ve halkı uyarmıştı. Devlet içindeki çeteleri, devletin tüm kurumlarına sızan tarikatları, kamunun kaynaklarını tüketen yolsuzlukları yıllar önce karşımıza ilk çıkaranlar arasındaydı. Bugün onun işaret ettiği tehlikeler birer birer karşımıza dikildi. Onun katledilişi, saptamalarında ve düşüncelerinde, gerçeğe ne kadar yaklaştığının en açık kanıtını bugün bizler yaşayarak görüyoruz” dedi.

MUMCUNUN KATLEDİLMESİDE AYDINLATILAMADI

Ülkemizde onlarca gazeteci ve yazar siyasi cinayetler sonucu öldürüldüğünü söyleyen ARDUÇ, 1948 yılında Sebahattin Ali, 1979 yılında Abdi İpekçi, 1990’da Çetin Emeç, Bahriye Üçok, Metin Göktepe, geçtiğimiz günlerde andığımız Hrant Dink ve Uğur Mumcu bunlar arasında ilk akla gelenler. Gazeteciler gerçeklere yaklaştıkça, gerçekleri halka ulaştırdıkça ya katledildiler ya hapsedildiler.24 Ocak 1993’ten bu yana ne yazık ki Uğur Mumcu’nun katledilmesi de diğer benzerleri gibi bütün bağlantılarıyla aydınlatılamadı.

GAZETECİLER BASKI GÖRMEYE DEVAM EDİYOR

Dün olduğu gibi bugün de onurlu duruşuyla gerçeklerin peşinde koşan, halkın haber alma hakkı için görevlerini yerine getirmeye çalışan gazeteciler ülkemizde baskı görüyor, tutuklanıyor. Bugün de karanlıkta yolumuzu aydınlatanların ışıklarını birer birer söndürmeye çalışıyorlar. Ama Uğur Mumcu’yu uğurlayan milyonlar ve gerçekleri halka ulaştırmaya çalışan gazeteciler yok edilemiyor, yok edilmeye çalışıldıkça çoğalıyorlar. Ülkemizin üzerindeki karanlık ablukaya karşı hayır diyenler gücünü Mumcu gibi yürekli insanlardan alıyor. Yazdıklarıyla halkını aydınlatan, karanlıkların üzerine yürümekten çekinmeyen Uğur Mumcu’yu saygıyla ve özlemle anıyoruz.

UMUTSUZLUĞA GEREK YOKTUR

Arduç, “Haklı olan her sesi susturma her düşünceyi katletme çabasındaki gerici faşist zihniyetler var oldukça Uğur Mumcu gibi onurla, dimdik, ödünsüzce sürdürdüğü yaşamı boyunca, kalemini kimsenin önünde eğmeyen gazetecilerde var olmaya devam edecektir. O yüzden umutsuz olmaya da gerek yoktur. Demokrasi adına, barış adına, aydınlanma adına hayatını hiçe sayan gazetecilerimizi  rahmet, minnet ve özlemle anıyor, anıları önünde saygıyla eğiliyorum” dedi.

Haber

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.