Paylaş

Kadının Eli Kocaeli Kooperatifi Derince ve Körfez’den sonra şimdi de Dilovası’nda şubesini açtı: Genel Başkanlığını Araştırmacı-Yazar Müge Uçar’ın gerçekleştirdiği Kadın Eli Kooperatifi; bir bir Kocaeli genelinde örgütlenmeye devam ediyor. Açılışı ve tanıtımı yapılan Kooperatifin Dilovası Temsilciliğine Sümeyra Sökmen getirildi. Program; Dilovası Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.  Program Dilovası Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. Darıca Kaymakamı Yüksel Kara, Gelecek Partisi il başkanı Serap Çakır, Dilovası Beld. Meclis üyeleri, Ak Parti ilçe Kadın Kolları Başkanı Gülay Artur ve yönetimi,  Kocaeli KAÇEP il başkanı Yudum Kaşıkçı, ilçe başkanı ve yönetimi, Yeniden Refah Partisi, diğer siyasi parti temsilcileri, dernek ve federasyon başkanları ve çok sayıda kadınlar katıldı.

KAYMAKAM KARA; ‘ HER KADININ BİR BAŞARI HİKÂYESİ VARDIR

Programda konuşan Dilovası Kaymakamı, her kadının bir başarı hikâyesinin olduğunu vurgulayarak, “  Aslında bütün kadınların hayatı bir başarı hikâyesidir. Burada olmamın sebebi Sümeyra hanımın hayat hikâyesidir. Ve örnek bir hikâyedir. Kadınlar bizim baş tacımızdır. Bu konuda her daim destek olacağız.  Gelecek böyle hayat hikâyelerini yeniden yazan kadınların omuzlarında yükselir. Teşekkür ediyorum ” dedi.

UÇAR, ‘ KADINLARIN RÜYASI OLMAK İÇİN ADIM ATTIK’

Kadın Eli Kocaeli Kooperatifi Genel Başkanı Araştırmacı Yazar Müge Uçar; kadınların hayalini gerçekleştirmek için adım attıklarını belirterek, “Ölümle yaşam arasında bir çizgide yürüyen bir kadın vardı çok eskiden ve bir rüya ile yazar oldu. Hayatını tekrardan yazdı o kadın. O kadının adı Müge Uçar’dı. Ya peki “rüya göremeyen kadınlar ne olacak” diye yıllardır büyük bir davayı yüklenerek kadınların rüyası olmak için adım atıldı. Ve bu adımlar çoğaldı ve 2021 yılında Kadının Eli Kocaeli Kooperatifi olarak koşmaya başladı. “dedi.

SALONDA DUYGUSAL ANLAR YAŞANDI

Dilovası Temsilciliğine getirilen Süyeyra Sökmen ise yaptığı konuşmada; “ Yıllarca çok acılar yaşadım. Çok zorluklar çektim, Yaptığım her işte acaba beğenilir miyim diye uykusuz geceleri büyüttüm koynumda. Çok mücadeleler verdim. Çocuklarımı tek başıma büyüttüm. Ve ayakta kalmam için bana yardım eden herkese çok teşekkür ediyorum. Burada olmasının en büyük sebebi kadınların yaşam dalına tutunması için, biz bu sıkıntıları yaşadık ve başardık. Ve başarması için bütün kadınların bu çatı altında toplanması gerekiyor. Başkanımız Müge Uçar öncülüğünde bu kooperatif de sadece birbirini sevme ve sahip çıkma var. Bir senedir içindeyim ve izledim. Ve bugün Dilovası Şubesi başkanlığında Dilovası kadınlarımız için hep birlikte güzel şeyler yapacağız” dedi.

Haber

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.