Paylaş

Gelecek Partisi Genel Sekreteri Kani Torun, Karar Tv’de yayınlanan ‘Bi’Karar Ver’ programında bugün Elif Çakır ve Yıldıray Oğur’un sorularını yanıtladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’na yönelik yolsuzluk iddiaları hakkında da konuşan Torun “Davutoğlu’na yolsuzluk suçlaması yapmak bir insanın kafasının rasyonaliteden uzak olduğu anlamına gelir” ifadelerini kullandı.

Altılı Masa’nın yol haritası, iktidarın ekonomi politikaları ve kendisine yöneltilen bir çok soru karşısında çeşitli açıklamalarda bulunan Gelecek Partisi Genel Sekreteri Torun, ekonomik krizin temel sebebinin tek adam rejimi olduğunu da söyledi.

Kani Torun’un açıklamalarında öne çıkan ise şöyle;

“BİR SONRAKİ TOPLANTIDA ADAY AÇIKLANIR”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ınmeclisi feshetme yetkisi ve Altılı Masa’nın 26 Ocak’ta yapılacak olan toplantısı hakkında konuşan Kani Torun, “Ben Tayyip Erdoğan için ‘bu kadarını da yapmaz’ diye hiçbir cümle kurulamayacağını düşünüyorum. Yapamayacağı hiçbir şey yok. Eğer 14 Mayıs’ta seçimi tekrar alırsa farklı bir Türkiye bizi bekliyor. Demosunu Rusya ve Türkmenistan’da görüyoruz.”

‘’Bizim bir takvimimiz var ve 30 Ocak’ta yol haritasını açıklayacağız. Ondan önce 26 Ocak’ta yapılacak olan toplantıda aday mevzusu görüşülecek. O zaman olmasa bile Şubat’ta bir sonraki toplantıda aday açıklanır diye düşünüyorum” yorumunda bulundu.

“ERDOĞAN KENDİ PARTİSİNDEKİ İKTİSATÇILARI BİLE DİNLEMEDİ’’

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ekonomide aldığı kararlar hakkında konuşan Torun, “Ekonomik krizin temel sebebi tek adam rejimidir. Tayyip Erdoğan, ‘faiz düşerse enflasyon düşer’ uygulamasını kafasına takmasaydı ve en azından parti içerisindeki iktisatçılarını dinleseydi bugün Türkiye’de enflasyon yüzde 100’lere dayanmazdı. Ekonomik olarak Türkiye çok iyi durumda olurdu ve kendi eli de güçlü olurdu. Ekonominin bu kadar kötüleşmesinin altında tek adamın verdiği kararlar var” şeklinde konuştu.

“ŞEHİR ÜNİVERSİTENİN KAPATILMASI AÇIKCA BİR KÖTÜLÜKTÜR”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Gelecek Partisi Lideri Ahmet Davutoğlu’na karşı yaptığı ‘yolsuzluk’ ithamı hakkında yorumda bulunan Kani Torun, “Demirörenlere 700-800 milyon civarı Ziraat Bankası kredisi verildi. Aynı şekilde Tosyalılar’a verilen kredilerin haddi hesabı yok. Burada bu üniversite 30 milyon dolar için kapatıldı. Üstelik de borçlarını öderken el konuldu. Burada açıkça bir kötülük var. Erdoğan’ın Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu’na yaptığı suçlamalara gelirsek, Davutoğlu’na yolsuzluk suçlaması yapmak bir insanın kafasının bu kadar rasyonaliteden uzaklaşmış olması demek” ifadelerini kullandı.

“ADAY AÇIKLANINCA MUHALEFETİN OY İBRESİ YÜKSELECEKTİR”

Öte yandan Altılı Masa’nın oy potansiyeli hakkında sözlerini ifade eden Torun, “Altılı Masa’nın şu an en düşük oy oranında olduğunu düşünüyorum. Bunun en büyük sebebi de adayın belirlenmemesi. 30 Ocak’taki toplantıda yol haritası belli olup aday da açıklandıktan sonra sahalara inince bu durum tersine dönecektir. İktidarın asgari ücret gibi getirdiği rahatlamaların da Mart’tan sonra ibrenin muhalefetten yana döneceği kanaatindeyim” dedi.

Haber

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.