Paylaş

İYİ Parti Körfez İlçe Başkanı Mehmet Candemir Körfez Belediyesi’nin son üç ayda yapılan ihaleleriyle ilgili, “Göreve geldiğinden beri sadece olumsuzluklarla anılan belediye başkanı Şener Söğüt’ün güzel Körfezimizi ileriye değil daha da geriye götürmek için nasıl canla başla çalıştığını biliyoruz” dedi.

İYİ Parti Körfez İlçe Başkanı Mehmet Candemir 2022 yılının son üç ayında Körfez Belediyesi tarafından yapılan ihaleleri eleştirdi. Candemir “Geçtiğimiz yılın son üç ayında Körfez Belediyesi çok sayıda ihaleye çıktı. İhalede yaşananlar bile Körfez Belediyesi’nin beceriksizliğini gözler önüne serdi. Eline ne verilirse batıracak Şener Söğüt yönetimindeki belediye, ihale süreçlerini bile doğru yönetemedi. Körfez Belediyesi son üç ayda 19 ihaleye çıktı. 16 ihalenin 8’i sonuçlandırılırken 10’u iptal edildi; 1’inin ise halen sonucu açıklanmadı. İptal edilen ihalelerin 4’üne hiçbir firma katılmadı. İptal edilen ihalelerin maliyetinden mi yoksa güvensizlikten midir bilinmez, sadece ‘’teklif veren olmaması nedeniyle’ iptal edildiği belirtildi. İkisi ise belediyenin kendi yanlışlıklarından dolayı daha ihaleye bile çıkmadan iptal edildi” dedi.

KÖRFEZ’İ GERİYE GÖTÜRÜYORLAR

“Belediyenin beceriksizliği sadece bununla sınırlı değil” diyen Candemir, “Anlaşma yapılan 8 ihalenin kaçı Körfez ya da Kocaeli halkına gitti? Sadece 3’ü. Belediyenin ekonomisini bırak kentin ekonomisine bile katkı sunamayan zihniyetin yerel seçimlerde yeniden aday olabilmek için şimdiden çalışmalara başladığını duyuyoruz. Göreve geldiğinden beri sadece olumsuzluklarla anılan Şener Söğüt’ün güzel Körfezimizi ileriye değil daha da geriye götürmek için nasıl canla başla çalıştığını biliyoruz” ifadelerini kullandı.

HAZIRLIK YAPSINLAR, İYİ’LER GELİYOR

Candemir, “Her şeyin şeffaf olduğu, vatandaşın talepleri ve ihtiyaçları doğrultusunda harcama yapılacağı, kaynağın yandaşlar için değil halk için kullanılacağı günler İYİ Parti Genel Başkanı Sayın Meral Akşener ile birlikte çok yakın. Şimdiden hazırlıklarını yapsınlar; İYİ’ler geliyor” dedi.

SONUÇ İLANI YAYINLANAN İHALELER

  • Taşıt Tanıma Sistemi ve Dökme Akaryakıt Ürünleri Alım İşi- Bursa şirketi kazandı (Yaklaşık maliyet 28 milyon 607 bin 737 TL 50 kuruş- Sözleşme 21 milyon 464 bin 800 TL)
  • Kaynak Atölyesi Malzemeleri Alımı- İstanbul/Pendik şirketi kazandı (Yaklaşık maliyeti 1 milyon 202 bin 563 TL 40 kuruş – Sözleşme 719 bin 400 TL)
  • Ahşap Malzeme Alım İşi – İzmitli firma kazandı (Yaklaşık maliyeti 481 bin 666 TL 67 kuruş – Sözleşme 468 bin 5 00 TL)
  • Metal Malzeme Alım İşi – İstanbul/Pendikli aynı şirket kazandı (Yaklaşık maliyeti 380 bin 980 TL – Sözleşme 273 bin 924 TL)
  • Tütünçiftlik Kent Meydanı Yapım İşi – Erzurum firması kazandı (Yaklaşık maliyeti 5 milyon 373 bin 56 TL 65 kuruş- Sözleşme 5 milyon 984 bin 367 TL 38 kuruş)
  • Kirazlıyalı Depo Çelik Çatı ve Çelik Cephe İnşaatı – İstanbul firması kazandı (Yaklaşık maliyeti 343 bin 193 TL 78 kuruş – Sözleşme 387 bin 616 TL 83 kuruş)
  • Yavuz Sultan Selim Mahallesi 1185 Ada 6 Parsel Camii Temel ve Bodrum Kat İnşaatı – Darıcalı şirket kazandı (Yaklaşık maliyeti 1 milyon 629 bin 324 TL 22 kuruş- Sözleşme 1 milyon 801 bin 28 TL 64 kuruş)
  • Üzümpınar (Seyrantepe) Camii Kaba İnşaatı – İstanbul/Pendikli başka bir şirket kazandı (Yaklaşık maliyeti 1 milyon 61 bin 937 TL 22 kuruş- Sözleşme 1 milyon 222 bin 700 TL 41 kuruş)

AKIBETİ BELİRSİZ İHALELER

  • Merkez Mahalleleri Yollarda Bordür, Parke Taşı Tamiri ve Yapımı İşi – Sonucu duyurulmadı

İPTAL EDİLEN İHALELER

  • Desenli Baskı Asfalt Yaya Yolu Tamiratı Yapımı İşi (İhaleye teklif veren istekli çıkmaması nedeniyle iptal edildi.)
  • Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortası Hizmet Alım İşi (İhaleye teklif veren istekli çıkmaması nedeniyle iptal edildi.)
  • Çamlıtepe Mahallesi Mahalli Spor Tesisleri İkmal İnşaatı ((İhaleye teklif veren istekli çıkmaması nedeniyle iptal edildi.)
  • Serbest Piyasadan Elektrik Enerjisi (İhaleye teklif veren istekli çıkmaması nedeniyle iptal edildi.)
  • Halı Saha ve Bisiklet Yolu Yapım işi (Bütün tekliflerin alıma ayrılan ödeneğin/ yaklaşık maliyetin çok üzerinde olması nedeniyle iptal edildi.)
  • Desenli Baskı Asfalt Yaya Yolu Tamiratı Yapım İşi (Bütün tekliflerin alıma ayrılan ödeneğin/ yaklaşık maliyetin çok üzerinde olması nedeniyle iptal edildi.)
  • Körfez Belediyesi Gençlik ve Spor Merkezi Yapım İşi (Bütün tekliflerin alıma ayrılan ödeneğin/ yaklaşık maliyetin çok üzerinde olması nedeniyle iptal edildi.)
  • İnşaat Malzemeleri Alımı (İhale Üzerinde Kalan İsteklinin, 4734/ 10. maddesinde belirtilen belgeleri tamamlayamaması nedeniyle iptal edildi)
  • Çamlıtepe Mahallesi Mahalli Spor Tesisleri İkmal İnşaatı (İdarece hesaplanan Yaklaşık Maliyet ile kullanılabilir ödeneğin sehven Ekap’ a çapraz girildiği için iptal edildi)
  • Desenli Baskı Asfalt Yaya Yolu Tamiratı ve Mevcut Yeni Yaya Yollarının Boyanması (İhalenin Niteliğinin veya Miktarının Değişmesi)

 

Haber

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.