Paylaş
İzmit ziraat odası delege seçimleri ile ilgili olarak Çiftçiler adına açıklama yapan Murat Akçay ve arkadaşları iddalarına devam ediyor. Akçay özellikle şehir merkezindeki mahallelerde çok büyük Usulsüzlükler yapıldığını her mahallede bir üye var gibi gösterilerek , kağıt üzerinde seçim yapılarak , delegeler seçilmiştir ,delege seçimleri şaibeli bir haldedir dedi.
Murat Akçay yapmış olduğumuz çalışmalarda , her gün yeni bir usulsüzlükle karşı karşıya kalıyoruz. Mahalle muhtarlarimıza , seçim usul ve esasları ile ilgili bilgi verilmemiş sadece evrak imzalamaları gerektiği söylenerek mazbatalar imzalattırılmıştır.delege seçimlerinin yapıldığı 23 Aralık tarihinden bir ay öncesinden başlayarak usulsüzlükler yapılmış ,yakın akraba ,eş-dost  üzerinden ahbap çavuş ilişkileri ile devam ettirilmiştir. 15’e yakın akraba delegeden sonra , yine birbirine bağlantılı olarak belirli camiaların etrafında dönen bir çark daha tespit etmiş bulunmaktayız.
     Kentimizde özellikle spor camiasının yakından tanıdığı Hacı Akif Arslan , Ramazan Yıldız ve Feridun Solmaz çiftçiliğe başlamış ve delege olmuşlardır. Binlerce üyenin bulunduğu İzmit Ziraat Odasında Akif Arslan ( Yenişehir)Ramazan Yıldız( Mehmet Ali paşa) Feridun Solmaz (Hacı Hasan) mahallelerinden delege gösterilmiştir.
Yazın sıcağında, kışın soğuğunda ve karında her türlü olumsuz koşullarda dahi tarımsal üretim yapan ,ailesini geçindirmeye çalışan , eli nasırlı üyelerimizle aynı seviyeye gelerek ziraat odasına yönetecek kişileri seçme hakkına sahip olmuşlardır.Yıllarca Spor camiasında bulunan ,sevilen ve sayılan kişilikler olarak bilinen kıymetli Hacı Akif Arslan, Ramazan Yıldız ve Feridun Solmaz hocalar ; yetiştirdikleriniz , eğitim verdiğiniz minik ve genç çocuklarımıza doğruluk,dürüstlük ve ahlaklı olmaktan nasıl bahsedeceksiniz ? Sevgili hocalar sizlere binlerce üyemiz adına sormak isterim. Ziraat odasına ne zaman üye oldunuz?Nerede araziniz var ? Hangi ürünü eker hangi ürünü biçersiniz ?  Kaç tane ineğiniz , koyun ve keçiniz var? Yoksa sizde mi hobi olsun diye ziraat odasına üye oldunuz?
Bunlara samimiyetle ve dürüstçe cevap verebilecek misiniz? Yoksa bu kentin sokaklarında yürürken başınızı önemi eğeceksiniz.Sizler oturduğu koltuğu kaybetmemek uğruna ,her türlü entrikayı çeviren, her türlü oyunu oynayan  birinin oyuncağı olmayacak kadar değerli ve saygın kişilersiniz. Bizler sizin bu değerlerinizi kaybetmenizi istemiyoruz. Sizin ve sizin gibi mahallelerden delege gösterilmiş kişilerin
üretene saygı göstererek bir an önce kendinize yakışanı yapmanızı bu oyunun bir parçası olmadığınızı delegelikten istifa ederek göstermenizi bekliyoruz.

Haber

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.