Paylaş

İzmit Belediyesi Balkan Dernekleri Yerleşkesi’nde bu hafta sonu Lozan Mübadele Sözleşmesi’nin 100’üncü yıl dönümü nedeniyle anma programı düzenleneceğinden yöresel kahvaltı hizmeti sunulamayacak

İzmit Belediyesi, 29 Ocak Pazar günü saat 13.30’da Balkan Dernekleri Yerleşkesi’nde gerçekleştireceği Lozan Mübadele Sözleşmesi’nin 100’üncü yılı anma programı ile vatanlarından göçen Müslüman/Türk mübadilleri anarak göç ile yaşadıkları acıya bir kez daha ortak olacak. Programda ayrıca 29 Ocak 1988 tarihinde Batı Trakya Türklerinin, Yunanistan’ın Türk azınlığına uyguladığı saldırı, şiddet ve baskı politikasına “hayır” diyerek direniş sergilemesinin yıldönümüne de dikkat çekilecek.

5 ŞUBAT’TA MASALARDA YERİNİ ALACAK

Balkan Dernekleri Yerleşkesi’nde gerçekleşecek program sebebiyle her hafta sonu vatandaşlara sunulan yöresel kahvaltı bu hafta sonu sunulmayacak. 5 Şubat itibariyle vatandaşlar Rumeli ve Balkan kültürü ile özdeşleşen pirinçli börek, ekşimekli biber, kifla, baniçka ve lütenitsa gibi yöresel yiyeceklerle kahvaltı yapabilecek.

 

Haber

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.