Paylaş

İzmit Belediyesi yöneticileri, Yunus Emre Kültür Merkezi’nde yapılan deprem yardımları ile ilgili çalışmalar hakkında Nokta TV’ye önemli açıklamalarda bulundu

İzmit Belediyesi’nin yardım toplama merkezlerinden biri olan Yunus Emre Kültür Merkezi’nde çalışmalar yoğun bir şekilde devam ediyor. Sahadaki çalışmaları yakından takip eden İzmit Belediyesi Başkan Vekili Çetin Sarıca ve İzmit Belediye Başkan Yardımcıları Sibel Solakoğlu ile Ünal Özmural gerçekleştirilen çalışmalara dair Nokta TV’ye bilgi verdiler. Başkanvekili Çetin Sarıca, toplanan yardımların koordineli bir şekilde afet bölgelerine gönderilmeye devam ettiğini söyledi.

SARICA, “DOKUNULMAYAN NOKTALAR VAR”

İzmit halkına ve burada eğitim gören üniversite öğrencilerine yardımları için teşekkür ederek konuşmasına başlayan Çetin Sarıca, “Her yerden çok yoğun bir yardım akışı var. İzmit Belediyesi personelleri ve üniversite öğrencileri başta olmak üzere her gün burada ortalama 400 kişinin üzerinde bir çalışma ekibi oluyor. Buraya yardımlar geliyor, kaydediliyor ve ayrıştırılarak paketlenip tırlara yükleniyor. Tırlara görev kağıtlarını ve adres bilgilerini verdikten sonra yola çıkarıyoruz. Giden tırların takibini yapıyor ve ulaşan noktalardan bilgiler de alıyoruz. Ama hala çok ihtiyaç var, hala dokunulmayan birçok nokta var.

“ÇALIŞMALAR ÜÇ KOLDAN SÜRDÜRÜLÜYOR”

İzmit Belediyesi olarak çalışmalarımızı üç koldan yürütüyoruz. Burada gördüğünüz yardımları toplayıp afet bölgelerine gönderiyoruz, bir grubumuz şu an yolda o bölgelerde mutfak kuracaklar, bir grubumuzda arama kurtarma çalışmalarında yer alıyor. İzmit Belediye Başkanımız Fatma Kaplan Hürriyet de bizzat afet bölgelerinde vatandaşlarımıza yardımcı olmaya çalışıyor. Bizlere verdiği bilgilerle de burada koordinasyonu sağlıyoruz” ifadelerini kullandı.

SOLAKOĞLU, “KOORDİNASYONU SAĞLIYORUZ”

Lojistik destek ve yardımlar hakkında bilgi veren Başkan Yardımcısı Sibel Solakoğlu, “Tırları göndereceğimiz bölgenin belirlenmesinin ardından o bölgede tırları karşılayacak olan yetkililerle tır şoförünün koordinasyonunu sağlıyoruz. O bölgelere giden tır şoförlerinden özellikle yorgan, battaniye ve kıyafet yardımının çok sayıda olduğu bilgisi geliyor.

“GIDA, SU VE HİJYEN MALZEMELERİ ÖNEMLİ”

Daha çok gıda, su, hijyen malzemesi ve bebek kıyafetleri gibi ihtiyaçların öncelikli olduğuna ilişkin bilgiler alıyoruz. Ancak biz 2. el kıyafet dahil yardımları kabul etmeye devam edeceğiz. Bölgelere küçük tüp, soba, katalitik soba ve elektrikli ısıtıcı gönderiyoruz. Ancak bölgelerde elektrik sıkıntısı olduğu için ilk etapta elektrikli ısıtıcılar çok kullanışlı olmayacak. Odun sobası çok daha kullanılabilir oluyor. Mevcut durumda gelen yardımları değerlendirmeye devam edeceğiz” dedi.

 

ÖZMURAL, “ORGANİZASYONU SAĞLAMAK ZORUNDALAR”

Koordinasyon ve organizasyonun öneminden bahseden bir diğer Başkan Yardımcısı Ünal Özmural ise, “Her şeyden önce koordinasyonun sağlanması çok önemli, burada görüldüğü gibi koordinasyon konusunda bir sorun yaşanmıyor ve çalışmalar aksamadan aynı hızla devam ediyor. Sağ olsun gençlerimiz kendi aralarında düzeni kurdular, biz de kendilerine lojistik desteğimizi veriyoruz.

“EMEKLER BOŞA GİTMESİN”

Bize afet bölgelerinden gelen bilgilerde organizasyon konusunda büyük sıkıntıların olduğu bilgisi geliyor. Umarım o bölgelerde koordinasyonu sağlaması gereken yetkililer bu işi yapabilirler. Yoksa buradaki emekler boşa gidebilir. Umarım bu problemler kısa sürede çözüme kavuşturulur. Bunun yanı sıra orada bulunan vatandaşların da güvenli bölgelere taşınması konusunda kapsamlı çalışmaların yapılması gerekiyor. Çünkü bu süreç kısa sürede son bulmayacak. O yüzden o bölgelerdeki insanların tahliyesi çok önemli” şeklinde konuştu.

Haber

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.