Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Geleneksel Türk Okçuluk Federasyonu iş birliğinde, Kocaeli Geleneksel Türk Okçuluğu Açık Hava Puta Koşusu adıyla 19-20 Ağustos tarihlerinde İzmit Atletizm Pisti’nde düzenlenecek.
523 KEMANKEŞ YARIŞACAK.
Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı Gençlik Hizmetleri Şube Müdürlüğünce organize edilen şampiyonada minikler, yıldızlar, gençler, büyükler kadın ve erkek kategorisinde ülke genelinden 16 ilden, 44 geleneksel okçuluk kulüpleri ve ferdi sporcular katılırken 228 Kadın, 295 erkek olmak üzere toplam 523 kemankeş madalya için yarışacak.
ÖDÜL TÖRENİ DÜZENLENECEK.
Kocaeli Geleneksel Türk Okçuluğu Açık Hava Puta Koşusu ilk gün yapılacak 10-11 yaş minikler 30 metre, 12-13 yaş minikler 35 metre, yıldızlar 40 metre, gençler 50 metre, büyükler kadınlar 60 metreye, erkekler 70 metreye oklarını atarak sıralama atışlarını tamamlayacak. Organizasyonda ikinci gün 20 Ağustos’ta tüm kategorilerde eleme atışlarıyla başlarken çeyrek final, yarı final ve finale çıkan kemankeşler belirlenecek. Puta koşusu final atışları sonrası şampiyonada aynı gün tüm kategorilerde dereceye girenler için ödül töreni de düzenlenecek.
Köşe Yazarları
Anasayfa27/09/2023Emeklilerin artık takati kalmamıştır
Anasayfa27/09/2023Araptepe´de 6 Daire Satışa Çıkıyor
Anasayfa27/09/2023Kandıra Belediye Başkanı Adnan Turan, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (S.A.V.)’in dünyaya teşrifi olarak kabul edilen ve Rebiyülevvel ayının 12’nci günü idrak edilen Mevlid Kandili dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Mesajında Kur’an-ı Kerim ve Hadislerden örnekler veren Başkan Turan, “‘ Seni ancak âlemlere rahmet olarak gönderdim ’’, ‘’ Elbette sen en büyük ahlak üzeresin ‘’ mealindeki ayetlerle ve daha bir çok ayetle övülen, ‘’Eğer sen olmasaydın âlemleri yaratmazdım ‘’ kudsî hadisinin Hz. Peygamberi kainatın yaratılış sebebi olarak gösterdiğini ifade etti. Turan mesajında, ‘’Peygamber efendimiz Hz. Muhammed’in doğumunun yıldönümünü idrak ettiğimiz bu mübarek gecenin öncelikle affımıza, ümmetin birlik beraberliğine, kardeşlik, huzur ve yardımlaşma duygularının gelişmesine, dünyada adaletin tesisine vesile olmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum. Başta Kandıralı Hemşehrilerim olmak üzere, Aziz Milletimizin ve tüm İslam Alemi’nin Mevlit Kandillerini tebrik ederim. ‘’ dedi.
Anasayfa27/09/2023Başkan Aygün Gazete Kulübü Öğrencileri ile Buluştu