Halkımızın huzur ve güvenliğinin sağlanması için uyuşturucu madde ve kaçakçılıkla mücadele kapsamında İlimiz genelinde yapılan çalışmalarda;
İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele ekiplerinin, 21.08.2023-27.08.2023 tarihleri arasında İlimiz genelinde Uyuşturucu ve Uyarıcı madde kullanan, ticaretini ve sevkiyatını yapan şahısların engellenmesine yönelik yapmış olduğu çalışmalarda; 79 olayda; 105 şahsa ADLİ İŞLEM BAŞLATILMIŞ, bu şahıslardan 93 şahıs SERBEST bırakılmış, 2 şahıs ADLİ KONTROL şartı ile serbest bırakılmış ve 10 şahıs ise TUTUKLANMIŞTIR.
Yapılan operasyon ve uygulamalar neticesinde;
- 316 gr METAMFETAMİN
- 260 gr ESRAR
- 56 gr EROİN
- 5 gr SKUNK
- 54 gr SENTETİK KANNABİNOİD(BONZAİ)
- 87 ad SENTETİK ECZA
- 7 kök KENEVİR BİTKİSİ
- 5 ad ECSTASY ele geçirilmiştir.
Ayrıca yapılan bu operasyonlarda;
- 8.110 TL PARA,
- 2 ad TERAZİ ele geçirilmiştir
İl Jandarma Komutanlığı Narkotik Suçlarla Mücadele ekiplerinin 21.08.2023-27.08.2023 tarihleri arasında İlimiz genelinde icra edilen operasyon ve uygulamalarda, 9 olayda; 13 şahsa ADLİ İŞLEM BAŞLATILMIŞ ve 13 şahsa da SERBEST yargılanma kararı verilmiştir.
İcra edilen operasyon ve uygulamalar neticesinde aşağıda cins ve miktarları yazılı maddeler ele geçirilmiştir;
- 37 gr ESRAR
- 3 gr METAMFETAMİN
- 47 gr SKUNK
17 kök KENEVİR BİTKİSİ ele geçirilmiştir.
Uyuşturucu ile olan mücadelemiz aralıksız, kararlılıkla devam edecektir.
Kamuoyunun bilgisine saygıyla duyurulur.