Büyükşehir Belediyesi, Kocaeli’nin yaz turizm merkezlerinden Kandıra ilçesinde üstyapı çalışmalarına hız verdi. Sıcak yaz aylarında asfaltlamanın daha elverişli ve sağlıklı yapılıyor olması sebebiyle üstyapı çalışmaları artarken Kandıra’da birçok farklı noktada üstyapı yenileme ve bakım çalışmaları yürütülüyor.
BALABAN, ÇALÇA- TATARAHMET YOLLARI
Kandıra Balaban Mahallesi Taşanbar mevkii 1500 metrelik kısımda plent miks temel serimi sonrası binder asfalt tabakası serim çalışması da tamamlandı. Mahalleyi köy grup yoluna bağlayan yolun üstyapısı yenilenmiş oldu. Çalca-Tatarahmet yolu üstyapısında da bakım çalışmaları yapıldı. Zamanla deformasyonların meydana geldiği eski yolda bakım ve onarım yapıldı.
AKÇAOVA GRUP YOLU YENİLENİYOR
Akaçaova’dan Deliveli Mahallesine kadar 7,5 kilometre uzunluktaki grup yolu üstyapısı yenilenecek. İlk etapta Çalca-Kubuzcu arası 2 kilometre uzunluktaki kısmın üstyapı çalışmaları tamamlandı. Kubuzcu Mahallesinden Ağacağıl Mahallesine ulaşımın sağlandığı 3 kilometrelik yolda kazı, dolgu, terasman ve trimer kazı çalışmalarına başlandı. Çok uzun yıllar önce yapılan yolda bozulmalar ve deformasyonlar meydana geldiği için üstyapısı bozulan Kubuzcu-Ağacağıl yolunda kazı, dolgu ve trimer kazısı çalışmaları sonrası asfaltlama yapılacak. 7.5 kilometre uzunluktaki Akaçaova’dan Deliveli Mahallesine kadar uzanan grup yolunda yol üstyapısı tamamen yenilenirken 35 bin ton bitümlü temel ve binder asfalt kullanılacak. 45 binton plent miks temel serimi yapılacak yolda, yağmursuyu tahliyesi için v kanal imalatı yapılarak yol çizgisi çekilecek, trafik tabelalarının konulmasıyla güvenli ve konforlu ulaşım sağlanacak.
Köşe Yazarları
Anasayfa27/09/2023Emeklilerin artık takati kalmamıştır
Anasayfa27/09/2023Araptepe´de 6 Daire Satışa Çıkıyor
Anasayfa27/09/2023Kandıra Belediye Başkanı Adnan Turan, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (S.A.V.)’in dünyaya teşrifi olarak kabul edilen ve Rebiyülevvel ayının 12’nci günü idrak edilen Mevlid Kandili dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Mesajında Kur’an-ı Kerim ve Hadislerden örnekler veren Başkan Turan, “‘ Seni ancak âlemlere rahmet olarak gönderdim ’’, ‘’ Elbette sen en büyük ahlak üzeresin ‘’ mealindeki ayetlerle ve daha bir çok ayetle övülen, ‘’Eğer sen olmasaydın âlemleri yaratmazdım ‘’ kudsî hadisinin Hz. Peygamberi kainatın yaratılış sebebi olarak gösterdiğini ifade etti. Turan mesajında, ‘’Peygamber efendimiz Hz. Muhammed’in doğumunun yıldönümünü idrak ettiğimiz bu mübarek gecenin öncelikle affımıza, ümmetin birlik beraberliğine, kardeşlik, huzur ve yardımlaşma duygularının gelişmesine, dünyada adaletin tesisine vesile olmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum. Başta Kandıralı Hemşehrilerim olmak üzere, Aziz Milletimizin ve tüm İslam Alemi’nin Mevlit Kandillerini tebrik ederim. ‘’ dedi.
Anasayfa27/09/2023Başkan Aygün Gazete Kulübü Öğrencileri ile Buluştu