İYİ Parti Kocaeli İl Gençlik kolları Başkanı Mustafa Mutlu Sarı; “Kartepe ilçesinde Yıldız Demir Çelik Sanayii A.Ş. tarafından yapılması planlanan tesisi istemiyoruz” dedi.
İYİ Parti Kocaeli İl Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Mutu Sarı, Kartepe ilçesinde Yıldız Demir Çelik Sanayii A.Ş. tarafından yapılması planlanan tesis ile ilgili şunları söyledi: “Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na açık çağrımızdır; Kartepe ilçesinde Yıldız Demir Çelik Sanayii A.Ş. tarafından yapılması planlanan tesisi istemiyoruz. Kartepe’nin, bugün yanlış sanayileşme nedeniyle “kanser ovası” haline gelmiş olan Dilovası gibi olmasını istemiyoruz.
YATIRIMA KARŞI DEĞİLİZ.
Yatırıma karşı değiliz ancak bu gibi tesisler büyük enerjiyle çalıştığı için havayı ve atmosferi ısıtacağı, buharla çıkacak mikro partikül demir şeklindeki demir parçacıklarının ve aynı zamanda imalattan çıkan cürufun bütün bölgeyi olumsuz etkilemesi söz konusudur. Başta Sapanca Gölü ve Yuvacık Barajı’ndaki içme suyu havzalarını besleyen yer altı ve yer üstü su kaynaklarının kirlenmesi, yaz ve kış turizmini olumsuz etkilemesi muhtemeldir. Yine Kartepe bölgesinin yeşil dokusu ve ormanlarını olumsuz etkileyecektir.
BÖLGEDEKİ TARIM VE MEYVECİLİK ZARAR GÖRECEK
Ayrıca bölgedeki tarım ve meyvecilik faaliyetleri zarar görecektir. İşletmenin yerleşim yerlerine ve konut imar alanlarına yakın olması nedeni ile bölgede yaşayan vatandaşlar için sağlık sorunları oluşturacağı muhtemel olup, bu durum yaklaşık 100 bin nüfuslu bölge halkını tedirgin etmektedir. Tesisin lojistiğini sağlayan araç trafiğinin günde yaklaşık 400 tırın giriş çıkışını hesap ederek, bölge trafiğini olumsuz etkileyeceği, tesisin yapımı esnasında hafriyat araçlarının da ciddi problem oluşturacağı açıktır.
KARTEPE “KANSERTEPE” OLMASIN
Tesis ilk bakışta faydalı gibi görünse de uzun vadede toplum sağlığına ve cennet vatanımızın bu inci köşesine zarar verecektir. Kartepe, ‘kansertepe’ olmasın!”
Köşe Yazarları
Anasayfa30/11/2023Kocaeli Giresunlular Dernekler Topluluğu Derneği’nden Başkan Hürriyet’e coşkulu karşılama
Anasayfa30/11/2023TCG Anadolu’ya ilk günden yoğun ilgi
Anasayfa30/11/2023KOCAELİ VALİLİĞİ JANDARMA ( KAÇAKÇILIKLA MÜCADELE-GEBZE ) BASIN DUYURUSU 30.11.23
Anasayfa30/11/2023Başkan Hürriyet’ten Zıvalı ailesine taziye ziyareti