Paylaş

Kısa adı TESUD olan Türkiye Emekli Subaylar Derneği Kocaeli Şubesi yöneticileri 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 102. yıldönümünde Atatürk Anıtına çelenk sunup saygı duruşunda bulundular.

TESUD Kocaeli Şubesi Başkanı E.Alb. Zeki Karakadı; Üyeler; E.Alb. Şemsettin Akpınar, E.Kur.Alb. Ersin Aydemir, E.Alb. Barbaros İzgün, E.Alb.Bora Korateş, E.Alb.Enver Tunçel ve E.Alb. Temel Ariş, 30 Ağustos Zafer Bayramı ve TSK Günü nedeniyle Kent meydanı ATATÜRK Anıtına çelenk sunup saygı duruşunda bulundular.

“BORÇLU OLDUĞUMUZU BİLMEK VATANDAŞLIK BORCUDUR”

Burada bir konuşma yapan şube başkanı E.Alb Zeki KARAKADI, “Bu topraklarda hür ve bağımsız olarak tüm kazanım ve bağımsızlığımızı 26- 30 Ağustos Büyük Taarruz ve Zaferine borçlu olduğumuzu bilmenin bir vatandaşlık borcudur. 26 Ağustos 1071’de başlayan Malazgirt Savaşı’nda Selçuklu Sultanı Alparslan, Bizans ordusunu yenerek 10 bin yıllık Türk Yurdu Anadolu’nun kapılarını yeniden Türklere açmış, bundan tam 9 asır sonra 1922’de yine bir 26 Ağustos günü başlayan Büyük Taarruz ve Başkomutanlık Meydan Muharebesi’nde Yunan ordusunu bozguna uğratan Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK, Anadolu’nun sonsuza dek Türk yurdu olarak kalacağını tüm dünyaya göstermiştir.

Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının 102 yıl önce kazandığı “Büyük Zaferi’nin sonucunca elde edilen “30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI”nı dünya var oldukça Türk milleti varlığından, birliğinden ve tam bağımsızlığından asla taviz vermeden, hiçbir engel tanımadan, ulusça anlamını, önemini, o dönemi yaşayarak ve hissederek büyük onur, gurur, mutluluk, saygı ve sevgi, coşku ile kutlayacaktır.

Malazgirt Zaferi’nin 953. yılı, Büyük Taarruz’un 102. yılı kutlu olsun.Başta Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve aziz silah arkadaşlarını minnet ve şükranla anıyoruz. Ruhları şad mekanları cennet olsun” dedi.

Köşe Yazarları

Dila Dilek Mert

Haber

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir