Paylaş

En sonda söyleneceği en başta söylemem gerekirse! Polisin işi gün geçtikçe daha da zorlaşacak, Allah yardımcıları olsun.

***

Hırsızı, suçlusu, gaspçısı, hapçısı, kopuğu, sapığı gibi yüzlerce çeşit suçlu ve suça meyilli ile uğraştıkları, suçüstü yakaladıkları kısa sürede sokağa salındığında kendileri için de potansiyel tehdit oluşturduğu yetmezmiş gibi…

İşsizlik, aşksızlık, parasızlık, sevgisizlik, yanlızlık, mutsuzluk gibi depresyonel sorunları olanlarla da muhatap olmak zorunda kalıyorlar.

***

Kanun koyucu; maske takmak zorunludur, herkes takacak takmayan uyarılacak, uymayana işlem yapılıp ceza kesilecek dese de.

Yaşadığı hayata isyanı olanlar deşarj olmak için midir bilemem maske takmayarak, uyarıları dikkate almayarak, kanunları çiğneyerek dikkat çekmeye isyanlarını duyurmaya çalışıyorlar!

Hal böyle olunca da muhatapları Polisler oluyor.

Polis de ne yapsın uyarsa bir dert uyarmasa bin!

***

         Emin olun Polisin müdahale etmesi gereken her toplumsal olayda yanında ruh ve sinir hastalıkları uzmanı olsa ve muhatap olacağı kişileri olay esnasında gözlemleyerek analiz etse, Polise zorluk çıkartan 10 kişiden 5’i akıl sağlığı yerindedir raporunu alamaz!

Karakol yerine akıl hastanesine götürür!

***

         Polis gelir uyarısını yapar, uyarıyı dikkate alırsan sorun kalmaz!

Yok uyarıyı dikkate almazsan, kimliğini isterler kimliğini verirsin işlenen suçun karşılığı cezan kesilir kimliğini ve ceza tutanağını alırsın sorun kalmaz!

Kimliğini vermezsen karakola götürülmen gerekir, paşa paşa karakola gidersin hakkında adli işlem başlar sorun kalmaz!

Sen uyarıyı dikkate alma!, Kimliğini verme!, Karakola gelme!

Küfür et, çığlık at, tekme at, tehdit et!

Ondan sonra vay efendim Polis neden zor kullanıyor?

Eee “zor insanlara zor kullanılır” da ondan.

***

Polis sussa neden sustu, müdahale etse neden etti, etmese neden etmedi, silahını çıkartmasa neden çıkartmadı, çıkartsa neden çıkarttı.

Toplumsal olayı engellemek için müdahale esnasında hayatını kaybeden polisi bile “araya girmeseydi ölmezdi!” çocuklarını babasız bıraktı diye eleştiren var!

Vallahi İnsaf!

Ya arkadaş bu Polisler başka ülkelerden gelmiyor, hepsi bu toprakların insanı, kiminin kardeşi kiminin kuzeni, onlardan beklediğiniz bu değişken ve tatminsiz isteklerinizi başka hangi meslek grubundan isteyebiliyorsunuz?

Din adamları hukukçular siyasetçilerin de olduğu değerlendirmelerde pek çok meslek grubuna duyulan güven %10 lar’ın altında iken Polislere duyulan %80 in üzerinde ise, biraz insaflı ve tutarlı olmalıyız! Daha ne yapsınlar!

***

Büyük küçük her sorunda hemen aklımıza ilk onlar geliyor

+ koş koş acil polisi ara gelsinler diyoruz!

Onlar da insan, manyak bir tane değil ki hangi birine kadar medeni yöntemler ile baş etsinler.

Her gün açığa alınma riski ile yüz yüze çalışan belki de tek meslek!

Bence görev ve yetki tanımlamaları acilen netleşmeli, zor insanlara zor kullanırken zorlanmamalılar!

Kanunlara uyan hata yaptığında uygulanan işleme medeni bir insan gibi razı olanların iyiliği ve güvenliği için!

Polisin yetkisi arttırılmalı, siyasetçisi, zengini, seçilmişi, atanmışı dahil herkese kanunları net bir şekilde uygulayabilmeli ve bunun sonucunda da açığa alınmak yerine ödüllendirilmeliler.

Aksi takdirde onlar görevlerini yapamaz hale gelir ve! Suç oranları her gün artar.

***

Unutmayalım ki, Polisin varlığı herkese lazım, sosyal medyada çok tıklanacağım diye başı sonu kırpılmış videolarla, olur olmaz işler için yıpratmayalım!

Allah korusun bir gün gerçek bir suçlu gelir o videoları hazırlayanları gerçekten tıklar! Yine imdadınıza o Polisler yetişir!

İmdada polisler yetişir dedim de gözümün önüne o sahneler geldi, birinin arabası bozulunca kimsenin durup yardım etmeye cesaret etmediği ağır vasıtaların vızır vızır çalıştığı virajlı dar yollarda bile kimse gelmese hayatını riske atan bir polis ekibi gelir vatandaşın arabasını iteleyerek kurtarıyor. Siz de şahit olmuşsunuzdur!

Yanlış yapanı, nefsine uyanı, görevini kötüye kullananı, yetkisini aşanı çıkmaz mı çıkar elbet, evliya değiller nihayetinde, ama şu zamanda en az hata yapan, en az sorunlu personel onlarda var.

Ve bence bu zamanda en zoru Polis Olmak, Allah yardımcıları olsun.

Değil sadece Ortadoğu! Dünya karışıyor!

Bizde kendi iyiliğimiz ve güvenliğimiz için onların yıpratmayalım, demedi demeyin.

Selam ve dua ile

Yücel Alpay Demir

Haber

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.