Paylaş

Her insanın bir ideali,  gayesi, hedefi olmalı. O idealini gerçekleştirmek için, hedefine ulaşabilmek için gücünün yettiğince mücadele etmelidir.

Hedefi, ideali, hayatta bir amacı olmayan insan; hayata bir sıfır geride başlar. Hayatta varlığı ile yokluğu pek bilinmez. Kendi içine kapanır. Tek başına kalır. Bir zaman sonra hayata küser ve psikolojik sorunlar yaşamaya başlar.

Ünlü oyun yazarı Seneca der ki: “Hayatta bir gayesi olmayan insanlar bir nehir üzerinde akıp giden saman çöplerine benzerler. Onlar gitmezler ancak suyun akışına kapılırlar.”

İnsan, hedefine ulaşmak için mücadele verirken bir takım engellerle karşı karşıya kalabilir. Kendisine olumsuz yıkıcı eleştiriler yapanlar, aşağılayanlar ve küçümseyenler çıkabilir. Gittiği yoldan vazgeçmesini söyleyenler olabilir. Eleştiri yapmak için eleştiri yapanlar olabilir.

İnsan kendisine yol gösterici nasihatleri, sözleri dinlemesi gerekir. Lakin böyle insanı yıpratıcı, yıkıcı sözlere kulak tıkamalı. Bunlara aldırış etmeden mücadelesine devam ederek, hedefleri doğrultusunda ne yapması gerekiyorsa yapmalıdır.

Günümüzde görmekteyiz ki; özellikle de gençlerimiz başta olmak üzere bir çok insanımızın geleceğe yönelik bir hedeflerinin, gayelerinin olmadığıdır. Olumsuzluklar karşısında pes etme eyilimine girmeleri sonucu geleceğe yönelik bir beklentilerinin olmayışıdır. Gelişi güzel amaçsız bir yaşam sürmeleridir.

Çocuklarımız, gençlerimiz internet oyunları ile; büyüklerimiz kahvehane köşelerinde taş atarak; kadınlarımız televizyondaki gereksiz bir çok programı izleyerek zamanlarını, ömürlerini zayi ediyorlar.

Çocuklarımız öyle bir hale geldi ki, neredeyse telefon dışında oyun oynamayı bilmeyecek hale geldiler.  Bir araya geldiklerinde, bir birleriyle oynamak yerine telefonla oynamayı tercih ediyorlar. Böylece gayesiz, hedefsiz bir nesil ortaya çıkıyor.

Toplum olarak bu gidişata dur demeliyiz.  Kendimizi,  çocuklarımızı uzmanlardan da destek alarak hedefi ve gayesi olan bir nesil için çalışmalıyız. Böylece geleceğimizi güçlü bir şekilde inşa etmeliyiz. Gayesi, hedefi olan insanlar olmalıyız ve bunu gelecek neslimize aktarmalıyız. Zira mutlu ve huzurlu insan olmak için, mutlu ve huzurlu bir gelecek için mutlaka bir gayemiz, hedefimiz olmalı. Bu uğurda mücadele etmeliyiz.

 

KİTAP TANITIMI

           Değerli Yazar ve Şair Hafız Osman Saraç ın kaleminden çıkan Kesişen Yollar romanını Bayşad Yayınevinden temin etmenizi tavsiye ederim.

Kitapta babasının sözünü dinlemeyen çocuğun yaşadıklarını anlatmakta olup, çok güzel sürükleyici bir roman olduğunu söyleyebilirim. Mutlaka temin ederek okumanızı tavsiye ederim.

Haber

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.