Paylaş

Yüce Rabbimizin ilk emri olan okumak, insan için büyük bir nimettir. İnsan okudukça kendini geliştirir, kendini bulur.

 

Dünya da kitap okuma oranı çok düşük olan bir ülkeyiz. Kitap okumak yerine günümüzü, zamanımızı televizyon,  internet başında geçirmekten dolayı, toplum olarak kendimizi geliştiremiyoruz. Diğer toplumların gerisinde kalıyoruz.

Toplum olarak bu duruma bir son vermeliyiz. Okumayı alışkanlık haline getirmeliyiz. Okumaktan maksat bir kağıt parçasında yazılanı okumak değil, okuyarak karakterini, zihnini, kişiliğini vs. geliştirmektir. Diğer toplumlara yem olmamaktır.

İnsan okudukça ufku genişler. Hayata farklı açılardan olgunca bakar. Kitapla yetişen nesiller başarı dolu ve iyi bir geleceğe doğru koşarlar.

Bu nedenle televizyon , internette zaman harcamaya son vererek kitapların dünyasına giriniz. Hem benliğiniz, hem ruhunuz huzur bulur. Akıl ve fikir dünyanızı genişleterek , toplumumuzu daha iyi noktalara taşıyalım.

Bulunduğunuz şehirlerde kitapçılara, kitap fuarlarına mutlaka uğrayın. Mümkün olduğunca okunmadık kitap bırakmayınız. Bu anlamda önümüzdeki hafta 14 – 22 Mayıs tarihleri arasında Kocaeli Kongre Merkezi’nde düzenlenen Kocaeli Kitap Fuarına sizleri davet ediyorum.

Haydi insana en iyi dost olan kitapların dünyasına koşun.

Haber

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.