Paylaş

İsviçreli tanınmış zengin bir iş kadını, bir köyden aracıyla geçerken hız sınırını 43 kilometre aşmış! Bunun üzerine de bölgede ki trafik polisleri de gelir seviyesi yüksek olan bu iş kadınına 192 bin 825 Euro yani yaklaşık 7 milyon TL ceza kesmişler!

Sürücüde avukatları aracılığı ile mahkemeye itiraz etmiş!

Mahkeme de mal varlığı 12 milyon euro’nun üzerinde olan kadına kesilen cezayı az bularak başlangıçta kesilen 192.825 Euro cezayı 370 bin euro’ya yükseltmiş!

Yani 13.000.000 on üç milyon TL!

Açıklama kısmında da hakim demiş ki!

12 milyon euro serveti olan bir insanı yaptığı hatalar ve işlediği suçlarda asgari ücretli ile bir tutup en alt seviyeden ceza kesersen bütçesini hiç etkilemeyeceği için, istediği zaman kırmızı ışıkta da geçer, hız sınırını da aşar, istediği yere park eder, çünkü ödeyeceği küçük rakamlar ona dokunmaz!

Elin gavuru ne kadar İslami düşünüyor değil mi!

Düşünsenize “Müslüman bir ülkede” arkası kalın bir siyasi nüfuzu olan birine böyle yüksek ceza kesildiğini o polis arkadaşların ve cezayı 2 katına çıkartan hakimin hali nice olur!

Yani demem o ki Müslümanlık iddia ile değil uygulama ile amel ile olur!

Gelelim bu yıl ki fitre miktarına!

Diyanet’e göre 130 TL

İsviçre’nin hesabına göre ise fitreyi verenin 1 günlük iaşesi ne kadar ise o kadar!

Cumaya gitme, her fırsatta diyaneti eleştir fitre vermeye kalkınca da diyanet ne demiş!

Yok öyle kurnazlık!

Vadelide milyonun, borsada kağıtların, kirada evin dükkanın olsun, fakir komşuna servetini kırkta birini vermek yerine Allah yardımcısı olsun de!

Acımakla, başkalarına anlatmakla yetin!

Asıl, Allah senin yardımcın olsun!

Zekat vermeye elin gitmiyor bari fitreni hakkıyla ver, onu da hesaplarken, eşin dostun ailen ile yemeğe gidince kaç para harcıyorsan ona göre hesapla.

Ben uyarmış olayım da!

Çarşamba günümüz de mübarek olsun.

Yücel Alpay Demir.

Haber

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.