Paylaş

Derince Belediyesi’nin tarımsal kalkınma hamlesi kapsamında başlattığı glutensiz karabuğday ekimi projesinde ilk tohumlar toprakla buluştu

KALKINMA YERELDE BAŞLAR

Kalkınma yerelde başlar ilkesiyle hareket ederek İshakçılar’a Taşköprü Tarımsal Kalkınma Tesisleri’ni kazandıran Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün, bölgeyi adeta tarım üssü haline getirdi. İshakçılar’a Süt Pastörizasyon Tesisi, Aspir Yağı İşleme ve Değerlendirme Tesisi ile Mısır Kurutma Tesisini kazandıran Başkan Aygün’ün öncülüğünde köylerde bir proje daha hayata geçiyor. Tarımsal kalkınma hamlesi kapsamında gerçekleşen glutensiz karabuğday ekimi projesi ile bölgede ilk tohumlar toprakla buluştu.

GLUTENSİZ KARABUĞDAY

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fikret Akınerdem ve Bahri Dağdaş Uluslararası Tarımsal Araştırma Enstitüsü’nden Dr. Ahmet Güneş’in iştirakleriyle gerçekleşen proje kapsamında ilk tohumlar Çavuşlu ve Kaşıkçı köylerindeki yaklaşık 10 dönümlük alana ekildi. Projenin ilk amacının çölyak hastalarının glutensiz ekmek ihtiyacını karşılaması olarak hedeflenirken ayrıca bölgede tarımla uğraşan çiftçilerin üstün özellikleri olan karabuğday ile tanışması da amaçlanıyor.

Köşe Yazarları

Dila Dilek Mert

Haber

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir