Paylaş

Körfez Emek Gençliği Kocaeli’de son günlerde ardı ardına gerçekleşen genç intiharlarına dair yaptığı açıklamada “İnşaat işçisi Ünal Çetinkaya Adıyaman’dan Kocaeli Körfez’e çalışmaya gelmiş, ekonomik ve sosyal koruma sağlanamadığı için intihar etmiştir. AKP İlçe Başkanı’nın 3 çocuğunun liyakatsiz bir şekilde belediye de işe girdiği bu ilçede, Ünal Çetinkaya’nın intiharı iktidarın ve kapitalizmin hanesine eklenen yeni bir cinayettir.” dedi.

EKONOMİK KRİZ VE GELECEK KAYGISI GENÇLİĞİ ÇIKMAZA SÜRÜKLEMEKTE

Yaşanan intiharların birer isimden ibaret olmadığı, gençliğin geleceksizlik ve ekonomik kriz girdabında intiharlara sürüklendiği belirtilen açıklamada  “Kentimiz Kocaeli’de bir haftada 6 genç intihar etti. Tugay Adak, Ahmet Tarı, Samet Özer, Ünal Çetinkaya, Kadir Gündüz, Mustafa Özyıldız. Bunlar basit bir isimden ibaret değiller elbette. Hepsi ekonomik krizin ağır yüküyle baş başa bırakılmış, iktidar tarafından görmezden gelinmiş, AKP ve kapitalizm tarafından aramızdan alınan gençlerdir. Yaşanan ekonomik krizin pandemiyle birlikte şiddetini daha arttırdığı, her gün temel tüketim maddelerine gelen zamlar, kredi borçları, iş bulamama kaygısı gençliği her gün yeni bir çıkmaza sürüklemektedir. İnşaat işçisi Ünal Çetinkaya Adıyaman’dan Kocaeli Körfez’e çalışmaya gelmiş, ekonomik ve sosyal koruma sağlanamadığı için intihar etmişti. 180 bin kişinin yaşadığı, Türkiye’nin en büyük sanayi ilçelerinden olan Körfez’deki  bu intihar  Türkiye’de gençliğin gerçekliğini yansıtmaktadır” denildi.

İLÇE BAŞKANININ ÇOCUKLARI VE İLÇENİN EMEKÇİ ÇOCUKLARI

AKP Körfez İlçe Başkanının çocukları torpille işe başlarken Ünal Çetinkaya gibi binlerce gencin ise ekonomik zorluklarla mücadele ettiği belirtilen açıklamada “AKP Körfez İlçe Başkanı Ramazan Tuna’nın üç çocuğunun liyakatten uzak bir şekilde belediyede işe başladığı bir ilçede, 25 yaşında bir inşaat işçisi olan Ünal Çetinkaya ise intihar etti. Yandaşların çocuklarının gelecekleri garanti altına alınırken, genç işçilerin ve emekçilerin hayatları her geçen gün daha da zorlaşmaktadır.  İntiharlar kişilerin kendi sorunları gibi gözükse de, emekçileri, gençleri intihara sürükleyen en önemli sebeplerin başında işsizlik, yoksulluk, borçlar gibi sistemin üzerimize yüklediği nedenlerdir.” denildi. İşsizlik oranlarının ve gelecek kaygısının iktidar tarafından görmezden gelindiği belirtilen açıklamada “İnşaat işçisi Ünal Çetinkaya da  intihar eden yüzlerce genç gibi gelecek kaygısı ve ekonomik sorunlar yüzünden intihar etti. DİSK-AR’ın raporuna göre Türkiyede’de genç işsizlik oranı yüzde 43.5 olmuşken, iktidar gençlere ekonomik destek sağlamaktansa patronların milyonlarca dolarlık borçlarını silmektedir” ifadeleri kullanıldı.

GENÇLİK BU ÇIKMAZDAN KENDİ TALEPLERİ ETRAFINDA ÖRGÜTLENEREK ÇIKABİLİR

Gençliğin yaşadığı tüm sorunların çaresinin yine gençliğin kendi talepleri etrafında birleşip örgütlenmesinden geçtiğini, kapitalist sistemden arınmış bir dünyanın yaratılması gerektiği belirtilen açıklamada “Yaşanan tüm cinayetlerde hükümet ve kapitalizm baş faildir. Gençliğin payına geleceksizlik, işsizlik, ve intiharlardan başka bir şey düşmeyen sisteme karşı gençlik çareyi başka yerlerde aramamalı, bu gidişatı tersine çevirecek olan güç gençliğin kendi talepleri etrafında birleşip örgütlenmesidir. Körfez Emek Gençliği olarak bizlere dayatılan bu yaşamı ve sistemi kabul etmiyoruz. Yaşadığımız sorunlar karşısında yalnız ve çaresiz değiliz, bir araya gelip bu çürümüş düzenin üzerine gitmeliyiz. Fabrikada, işyerinde, üniversitede her mevzide  birleşmeli  ve geleceğimizi çalanlardan hesap sormalıyız. Yeni intiharların olmadığı, gençlerin gelecek kaygısı duymadığı  bir dünya için tüm gençliği Emek Gençliği saflarında birleşmeye ve mücadele etmeye çağırıyoruz ” denildi.

 

Haber

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir