Paylaş

2017 yılında Başiskele Kaymakamlığı Proje Koordinasyon Merkezi Direktörü Emin ÖZTÜRK tarafından hazırlanan ve yetişkin eğitimi alanında Avrupa Birliği tarafından desteklenen sekiz proje arasına giren “İLERİ YAŞTAKİ YETİŞKİNLER İÇİN KOLAY TEKNOLOJİ EĞİTİMİ” (EASY TECHNOLOGY FOR OLDER ADULTS) projesi tamamlandı.

Kocaeli Başiskele Halk Eğitimi Merkezi Koordinatörlüğünde yürütülen projede Almanya’dan Bildung Centrum Nies ve Romanya’dan CRCE ortak olarak yer aldı. Eğitimlere katılan yaşlılar evde torunları ile pratik yaparak eğitimlerde öğrendiklerini pekiştirdi. Konu ile ilgili olarak açıklama yapan yaşlıların çoğu pandemi döneminde dışarıya çıkamadıklarını fakat aldıkları bu eğitimler sayesinde başkalarının yardımına ihtiyaç duymaksızın mobil bankacılık ve E-devlet işlemlerini kolaylıkla yapabildiklerini hatta internetten online alışveriş bile yapabildiklerini belirttiler.

Proje kapsamında, Akıllı telefon kullanma, Mobil bankacılık işlemleriMHRS online hastane randevusu alma ,E-devlet uygulamaları ,sosyal medyayı kullanma ATM kullanma​, otomat vending makineleri kullanma​, dijital dolandırıcılıkla ilgili farkındalık ve siber zorbalık hakkında yasal haklar gibi eğitimler verildi.

Haber

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir