Paylaş
Türk Ocakları Kocaeli Şube Başkanı Mustafa Arha’nın ev sahipliğinde düzenlenen, Kanserde Farkındalığı arttırmak amacı ile Kocaeli Sağlık Çalışanları Derneği Başkanı Adem Yaman ve Kocaeli Üniversitesi Göğüs Cerrahisi öğretim üyesi Doç Dr Hüseyin Fatih SEZER’in konuşmacı olarak katıldığı programa,
Eski YÖK Başkan Yardımcısı, Prof.Dr. Yasin Kişioğlu, İyi Parti İzmit İlçe Başkanı Ayşegül Babacan, Kocaeli Milli Kuruluşlar Birliği Başkanı Yücel Alpay Demir, Aydınlar Ocağı Başkanı Dr. Süleyman Pekin, Tokatlılar Derneği Başkanı Turan Şahin, Kocaeli Niğdeliler Derneği Başkanı Cumali Bozok, Güney Mahallesi Yardımlaşma Derneği Başkanı Oktay Yaşar, Hürriyetçi Eğitim Sen Temsilcisi Doç. Dr. Ali TALİP Akpınar, Hürriyetçi Sağlık Sen Temsilcisi Ercan Öztürk, BAYŞAD Genel Başkanı Dilek Dila Mert ve çok sayıda dinleyici katıldı.
Kocaeli Sağlık Çalışanları Derneği Başkanı Adem YAMAN konuşmasında, Dünya’da ve Türkiye’de Artan Yaşlı Nüfus ve Sağlık Politikaları üzerine yapmış olduğu değerlendirmelerde Dünya Sağlık Örgütü, Birleşmiş Milletler, Sağlık Bakanlığı ve Türkiye İstatistik Kurumu verileri üzerinden Yüzyıllar içerisinden başlamak üzere tarih boyunca Dünya’da ve Ülkemizdeki yaşam süresindeki gelişmeler, bulunduğumuz dönemdeki artan yaşam süreleri ve analizleri, artan yaşlı nüfus ve istatistiksel verileri ile Genç nüfus üzerine yapılmış analizler ve istatistiklerin değerlendirilmesi yapıldı. Ayrıca TÜİK verilerine göre ülkemizde gelecek yıllardaki genç, yaşlı nüfusunun hangi şekilde oluşabileceği verilerinin ortaya koyarak, geleceği etkileyecek hastalıkların Sağlık Politikaları oluşturulması üzerindeki verileri dinleyicilere paylaştı.
***
Konferansta Özel konuk olarak katılan Kocaeli Üniversitesi Göğüs Cerrahisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç Dr Hüseyin Fatih SEZER Akciğer Kanserinde Cerrahi Tedavisi Gelişmeleri üzerine bir konuşma gerçekleştirerek, Akciğer Kanserinin tarihsel gelişimi, tarih içerisinde kullanılan tedavi yöntemleri, günümüzde kullanılan Kanser tanı ve tedavi yöntemleri ile Gelecekte beklenen ve geliştirilen yöntemler üzerine anlatım sergiledi.
Sağlık alanında gelişmeler, yeni teknikler, günümüzde kullanılan yöntemler ile kanser aşamaları hakkında bilgiler veren DoçDr. Fatih Sezer, Tıpta gelişmekte olan Robotik Cerrahi ve gelişmeleri akratarak Akciğer Kanserinde Gelecekte kullanılması öngörülen yöntemler üzerinde Analizler yaptı.
***
Soru Cevap bölümünde katılımcıların sorularını cevaplayan konuşmacılara Türk Ocakları Kocaeli Şube Başkanı Mustafa Arha tarafından günün anısına plaket takdimi yapılarak program tamamlandı.

Haber

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir