Paylaş

 

Körfez Ticaret Odası (KTO), İMEAK Deniz Ticaret Odası Kocaeli Şubesi ve Kocaeli Üniversitesi Ali Rıza Veziroğlu Meslek Yüksekokulu işbirliği ile “Fırsatlarla Dolu Bir Gün: Sektör ve Üniversite Kariyer Buluşması” adı altında kapsamlı bir kariyer günü programı düzenlendi.

KOÜ Ali Rıza Veziroğlu Meslek Yüksekokulu Kampüsü’nde gerçekleştirilen programa, Kocaeli Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ömer Faruk Çelik, Kocaelispor Başkanı Recep Durul, KTO Meclis Başkanı Güngör Ayhan, KTO Yönetim Kurulu Başkanı Recep Öztürk, İMEAK Deniz Ticaret Odası Kocaeli Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Doğusel, KOÜ Ali Rıza Veziroğlu Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. İsmail Özbay, firma temsilcileri ve öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.

Bu sosyal sorumluluk projesi kapsamında;

Körfez Ticaret Odası ve İMEAK Deniz Ticaret Odası Kocaeli Şubesi üye firmaları ile iş yerinde meslek eğitimi (ime), staj ve istihdam arayan öğrencileri bir araya getiren program, mezun olacakları programlara uygun sektör ve kuruluşları tanıtmayı amaçladı.

Öğrencilerin bilgi ve becerilerini geliştirmeleri ve sektörel işgücü arayışına destek olunması hedeflendi.

Profesyonel hayata geçişlerini kolaylaştırmak için işe alım süreçleri ve kariyer planlama hakkında bilgi alışverişi sağlandı.

Körfez Ticaret Odası da programda stant açarak, temsilcileri aracılığıyla öğrencilerle işe alım süreçleri ve kariyer planlama hakkında bilgi paylaşımında bulundu. Söyleşi formatında gerçekleşen program, katılımcılardan büyük ilgi gördü.

“Fırsatlarla Dolu Bir Gün”, mesleki eğitimdeki kalitenin artırılması ve nitelikli iş gücü oluşturulması için önemli bir adım olarak değerlendirildi. Program kapsamında sağlanan bilgi alışverişi ve iş ağı geliştirme imkanları, öğrencilere gelecekleri için önemli bir rehberlik sunması bakımından da dikkat çekiciydi.

Haber

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir