Paylaş

Tunceli’de PKK tarafından 1995 yılında şehit edilen Saraykent nüfusuna kayıtlı Şehit Uzman Onbaşı Cevdet Cansev adına Gazeteci Mustafa Eranıl tarafından kurulan kütüphane; düzenlenen törenle hizmete açıldı. Mustafa Eranıl tarafından açılan kütüphanenin iç donanımı ise ; Kocaeli Yozgatlılar Federasyonu Kurucu Onursal Başkanı ve Akalın Grup Yönetim Kurulu Başkanı Erol Akalın’ın sponsorluğunda yapıldı.

YOĞUN KATILIM SAĞLANDI

Saraykent Çok Programlı Anadolu Lisesi bünyesinde kurulumu tamamlanan Şehit Uzman Onbaşı Cevdet Cansev Kütüphanesi’nin açılışına; Saraykent Kaymakamı Osman Kurt, Saraykent Belediye Başkan Vekili Şeref İlksoy, Yozgat Askerlik Şubesi Başkanı Binbaşı Yasin Şahin Saraykent İlçe Jandarma Komutanı Mustafa Yurtsever, Yozgat Milli Eğitim Müdürü İsmail Altunkaynak, Saraykent İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Doğan, Saraykent Müftüsü Yasin Baykam; Kocaeli Yozgatlılar Federasyonu Kurucu Başkanı Erol Akalın, Kocaeli’nde gazetecilik yapan Gazeteci-Yazar Mustafa Eranıl, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, okul müdürleri, iş adamları, sanayiciler ve şehidin yakınları katıldı.

 

KURDELE KESİLDİ

Şehit Uzman Onbaşı Cevdet Cansev Kütüphanesi’nin açılış kurdelesini şehidimizin ablası Esma İlksoy ve katılımcılar tarafından birlikte kesildi. Daha sonra kütüphane katılımcılar tarafından gezilerek; bilgi alındı. Kütüphanenin kurulumunda büyük emeği olan Yozgatlı Eğitimci Hatice Artar, katılımcılara kütüphane hakkında bilgi verdi.

PLAKETLER VERİLDİ

Düzenlenen törende, şehidimizin ailesine Kur’an-ı Kerim ve Türk Bayrağı hediye edildi. Ayrıca kütüphanenin kurulumuna maddi destekte bulunan Kocaeli Yozgatlılar Federasyonu Kurucu Başkanı ve aynı zamanda Akalın Grup Yönetim Kurulu başkanı Erol Akalın’a ve Kütüphanenin kurulumunu sağlayan Körfez’de yayın yapan Bizim Gazete’nin Genel Yayın Yönetmeni Gazeteci –Yazar Mustafa Eranıl’a, Saraykent Kaymakamı Osman Kurt ve Belediye Başkan Vekili Şeref İlksoy tarafından plaket takdim edildi.

FİDAN DİKİLDİ

Plaket takdiminden sonra Şehidimizin ruhuna Kur’an-ı Kerim okundu, 10 dakika katılımcılar toplu kitap okudu ve şehidimizin adına okul bahçesine fidan dikimi gerçekleştirildi. Şehidimiz ablası Esma İlksoy, kardeşinin isminin bir okul kütüphanesine verilmiş olmasına çok sevindiğini söyledi.

Haber

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir