Paylaş

Ülkelerin gelişmişlik düzeylerini belirleyen en önemli kriterlerden birisi eğitimdir. Bilim ve teknolojinin büyük bir hızla ilerlediği günümüzde gelişmelere ayak uydurabilmek, olaylara daha geniş bir perspektiften bakabilmek ve çok yönlü düşünerek fikir üretebilmek ancak eğitim ile mümkündür. Eğitimin en önemli aşamalarından birisi de gençlerin meslek tercihlerinin belirlendiği üniversite sınavıdır.

Sevgili Gençler;

Hiçbir sınav sizin değerinizi belirlemeyecektir.

Büyük bir azim ve çabayla hazırlandığınız Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS), hiç şüphe yok ki eğitim hayatınızdaki en önemli dönüm noktalarından birisidir.

Heyecanınızı yürekten paylaşıyor, kendinize güvendiğiniz sürece aşamayacağınız hiçbir engelin bulunmadığına yürekten inanıyorum.

Yarınlar sizlere emanet, yolunuz, bahtınız açık olsun.

Sevgili Anne ve Babalar;

Sizlerden çocuklarınıza her konuda destek olmanızı bekliyor, hiçbir sınav ve alınacak sonucun, çocuklarınızın gözünüzdeki ve gönlünüzdeki yerini değiştirmeyeceğine inanıyorum. Çocuklarınızı hiçbir zaman başkalarıyla kıyaslamayın. Çocuğunuzun sınav öncesi dönemde en önemli gereksinimleri; huzurlu, sakin, mutlu bir ortam, sevgi, destek, güven ve cesarettir.

İlimiz genelinde sınav hizmeti verecek bütün binalarda her türlü sağlık, güvenlik ve ulaşım konuları ile sınavların sükûnet içinde geçmesini sağlayacak ve sınava giren çocuklarımızın dikkatini dağıtmasını engelleyecek her türlü tedbir Valiliğimiz koordinasyonunda ilgili kurumlarımız tarafından alınmıştır.

Kocaelili hemşehrilerimden istirham ediyorum!

Özellikle sınav saatlerinde evlatlarımızın dikkatlerini dağıtacak, gürültüye sebebiyet verecek eylem ve davranışlardan uzak duralım.

Bu vesileyle öğrencilerimizi yetiştiren, onlara emek ve destek veren tüm öğretmenlerimiz ile ailelerine teşekkür ediyor, sınava girecek olan öğrencilerimize başarılar diliyor, geleceğimizin teminatı olan tüm gençlerimize başarılarla dolu mutlu yarınlar temenni ediyorum.

 

Seddar YAVUZ

Kocaeli Valisi

Haber

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir