Paylaş

 

Villa ve bungalov hizmeti veren işletmecilerin birleşerek kurduğu Kartepe Villa ve Bungalov İşletmecileri Derneği (KAVİBU) faaliyetlerine başladı. Yönetim kurulunu hazırlayan KAVİBU Derneği, turizmde dolandırıcılığın önüne geçmek için çalışmalarını sürdürecek

Son dönemde sayıları hızla artan bungalov, villa ve tatil konutu kiralama hizmeti dolandırıcıları da beraberinde getirdi. Kartepe’de tatil yapmak isteyen vatandaşları gözlerine kestiren dolandırıcılar sosyal medya üzerinde oluşturdukları sahte hesaplar ve normalin çok altındaki fiyatlarla Kartepe’deki bungalovları pazarlayarak hem vatandaşları dolandırıyor hem de Kartepe’nin adını kötülüyor. Bu duruma engel olmak isteyen işletmeler birleşerek Kartepe Villa ve Bungalov İşletmecileri Derneği’ni (KAVİBU) kurdu.

DOLANDIRICILARIN ÖNÜNE GEÇİLECEK

KAVİBU tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı: “Kartepe Villa ve Bungalov İşletmecileri Derneği (KAVİBU), Kartepe ilçesi sınırları içerisindeki villa, bungalov, tatil konutu kiralama hizmeti veren işletmecilerinin bir araya gelerek oluşturduğu bir sivil toplum kuruluşudur. Derneğin amacı, tatil yapmak isteyen vatandaşların dolandırılmasının önüne geçmek, villa ve bungalov işletmelerinin güvenliğini sağlamak, yerel turizmi desteklemek, çevreye duyarlılık ve sosyal sorumluluk değerlerini benimsemek, sektördeki iş birliklerini güçlendirmek ve Kartepe’nin turizm alanındaki gelişimine katkıda bulunmaktır.

SÜRDÜRÜLEBİLİR TURİZM

Kartepe’nin doğasına zarar vermeden, doğal ve kültürel güzelliklerini ön plana çıkararak bölgedeki turizmi sürdürebilir kılmak ve gelecek nesillere aktarılmasında rol oynamak en büyük misyonudur. KAVİBU, vatandaşların dolandırıcılardan korurken, yerel turizmle ilgili projeleriyle de Kocaeli Valiliği, Kartepe Kaymakamlığı, Kartepe Belediyesi, Kartepe İlçe Emniyet Müdürlüğü, üniversiteler, esnaf odaları ve diğer sivil toplum kuruluşları gibi tüm kurumsal paydaşlarla iletişim halinde olacaktır.”

KAVİBU YÖNETİMİ:

Türker Durmuş – Karmatte Bungalov
Mustafa Mutlu Sarı – Happy Yellow  Suit Kartepe
Uğur Güner – Tree Bungalov Maşukiye
Muhammet Ali Çağlar – Babil Bungalov
Hilal Yılmaz – Bungalov Maşukiye Villa
Aslı Melek Ejderoğlu – Monklivingspace
Mesut Dalkılıç – No:82 Family suites
Muhammed Murat Sutay – The Canyon Kartepe
Hasan Akyıldız – Kartepe Loft
Emirhan Demirbaş – Pentalowcabin
Özkan Güntepe – Maşuka Taş evler
Yusuf Aygüney – Yaşam Boyu Form

Haber

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir