Paylaş

CHP KBB Grup Başkan Vekili Engin Taşdemir, Kartepe Zirvesi’nde gazeteciler için uygulanan akreditasyonla ilgili konuştu. “Şuursuz akreditasyonu kınıyorum” diyen Taşdemir, “Büyükşehir Belediyesi’nin Cumhurbaşkanlığı nezdinde hiç mi saygınlığı yok? Büyükşehir’in uygun gördüğü gazetecileri onlar nasıl kapı önünde bırakabilir” dedi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen Kartepe Zirvesi’nde bugün basın mensuplarını rencide edici olaylar yaşandı. Çok sayıda gazeteci Cumhurbaşkanlığı tarafından akredite edilmedi. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin haber vermediği gazeteciler sabah erken saatlerde Kartepe’ye gitti ancak salona giremedi. Konuyla ilgili Cumhuriyet Halk Partisi Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Grup Başkan Vekili Engin Taşdemir bir açıklama yaptı. Gazetecilere akreditasyon uygulanmasına tepki gösteren Taşdemir açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Kocaeli Büyükşehir Belediyesi üzülerek söylüyorum ki büyük bir organizasyonu tarihe gömmüştür. Kartepe Zirvesi’ne bu kentin emektar gazetecilerini almamanın izah edilebilir bir yanı yoktur.

BÜYÜKŞEHİR’İN HİÇ Mİ SAYGINLIĞI YOK

Neymiş efendim, Emine Erdoğan programa geleceği için katılımcı gazetecilerin akreditasyonlarıyla Cumhurbaşkanlığı ilgilenmiş… Madem öyle Emine Erdoğan’ı davet etmeseydiniz? Vasfı nedir? Bilgisi, birikimi nedir ki Kartepe Zirvesi gibi önemli bir organizasyonun açılışında yer alacak? Üstelik bir de sırf Emine Erdoğan gelecek diye Kocaelili basın mensupları rezil edilecek… Neresinden bakarsınız akıl almaz bir durum. Cumhurbaşkanlığı’nın uyguladığı şuursuz akreditasyonu, bu akreditasyondan haberi dahi olmayan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ni kınıyorum. Büyükşehir Belediyesi’nin Cumhurbaşkanlığı nezdinde hiç mi saygınlığı yoktur? Büyükşehir’in uygun gördüğü gazetecileri onlar nasıl kapı önünde bırakabilir? Anlamak mümkün değil.”

Haber

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.