Paylaş

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleşen Kartepe Zirvesi 2019’un son gününde Haluk Dursun salonunda “Şehirde Gönüllülük” konulu akademik oturum gerçekleştirildi. Doç. Dr. Muharrem Es başkanlığında gerçekleşen oturumda sivil toplum kuruluşlarının şehir mutluluğundaki yeri tartışıldı.

BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE ŞEHRİN AKLI NASIL BULUŞACAK?

Teknolojı̇k dönüşümün şehı̇rcı̇lı̇k sözlüğüne ekledı̇ğı̇ “Akıllı şehı̇r” olgusunun etkı̇sı̇yle günümüz şehı̇rlerı̇ yenı̇den kurgulanıyor. Akıllı şehı̇r fenomenı̇ ı̇le şehrı̇n aklının kesı̇ştı̇ğı̇ yerden bı̇r ortak aklın oluşturulması gerekı̇yor. Bu oturumda şehrı̇n aklının teknolojı̇yle buluşması, “Mutlu Şehı̇r” ı̇çı̇n uyumla çalışmasının yolları tartışıldı.

“MUTLU ŞEHİR İÇİN KADIN KURULUŞLARINA ÖNEM VERİLMELİ”

İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi’nden Prof. Dr. Ömer Çaha “Şehirde Gönüllülük” temalı oturumda yaptığı sunumu ile TUBİTAK destekli bir projeye dayalı araştırma sonucunu paylaştı. Toplamda 67 kadın kuruluşunu kapsayan projede 67 kuruluşun 6 temel faaliyet alanlarını anlattı ve “Kadın kuruluşları önemli bir kadın kitlesini harekete geçirmektedir. Bu kuruluşlar kadın sorunları ile ilgili farkındalık ve duyarlılıklarını arttırmaktadır” dedi.

“GÖNÜLLÜLÜK FAALİYETLERİNE OSMANLI’DAN BERİ AŞİNAYIZ”

Yalova Üniversitesi’nden Doç. Dr. Bedrettin Keskin gerçekleştirdiği “Şehirde Gönüllülük” temalı sunumunda ise “Gönüllü bağlamındaki hizmetlere aşinayız. Osmanlı’ya baktığımızda da bunu çok net görmekteyiz” dedi ve 1985 yılından itibaren 5 Aralık’ın gönüllülük günü olarak kutlandığını hatırlattı. Malezya Sains Üniversitesi’nden Doç. Dr. Azizian Marzuki’nin de sunum yaptığı oturumda gönüllülüğün öneminden bahsedildi.

Haber

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.