Paylaş

Özel Konak Hastanesi Dünya Prematüre gününde sağlık emekçileri hemşireleri unutmadı . Bölgede ki tüm hemşirelere ‘Prematüre bebekte yaşama tutunmada zorlu süreçler ve anne sütünün önemi ‘ konulu sempozyum düzenledi. Sempozyuma Gebze , Yalova , Düzce , Gölcük ,İzmit , Darıca gibi birçok yerden katılım oldu.

Özel Konak Hastanesi 15 Kasım 2019 Cuma günü Kocaeli Sanayi Odası’nda , prematüre bebek bakımlarını içeren bir sempozyum düzenledi. Sempozyum da Konak Hastanesi’nin akademik kadrosu, Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr Kazım Gündoğdu , Neonatoloji Uzmanı Doç. Dr. Özge Serçe Pehlevan , Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. İnan İlker Arıkan , Beyin Cerrahi Uzmanı Yrd. Doç. Dr Hakan Erdoğan , Çocuk Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Aykut Özdamar , birbirinden değerli bilgiler verdiler. Bunun yanı sıra Konak Hastanesi Yenidoğan hemşireleri Şermin Kandemir ve Göksu Güler hemşirelik bakımı ile ilgili süreçlere değindiler .

Prematüre bebekte yaşama tutunmada zorlu süreçler ve anne sütünün önemi konulu sempozyumda ,prenatal dönemde erken doğumun önlenmesi , prematüre bebekte enteral beslenme ve anne sütünün önemi , intraventriküler kanama , intraventriküler kanamalı yenidoğanda hemşirelik bakımı ve anne sütü uygulaması , kronik akciğer hastalığı ve trakeostomili yenidoğanda hemşirelik bakımı ve emzirme, nekrotizan enterekolit , Nekrotizan Enterekolitli ve kolostomili yenidoğanda hemşirelik bakımı gibi birçok hayati önem taşıyan konulara değinildi.

Sempozyum düzenleme Kurulu , Neonatoloji Uzmanı Doç .Dr. Özge Serçe Pehlevan , Konak Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Özlem Bilgin , Konak Hastanesi İdari Direktörü Özlem Kuyruklu , Konak Hastanesi Başhemşiresi Türkan Arslan Eren ,sempozyuma talebin yüksek olduğunu söylediler. Düzenleme kurulu , sempozyuma katılan tüm konuklara katılımlarından dolayı teşekkür ettiler

Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Gündoğdu , ‘ Konak Hastanesi olarak biz eğitimlere önem veriyoruz ve bilgilerimizi tüm sağlık çalışanları ile paylaşmaktan mutluyuz . Kurum olarak eğitimlerimize her zaman devam edeceğiz . Konak Hastanesi olarak güncel sağlık hizmeti sunmaya söz verdik ve kentimize verdiğimiz sözümüzün arkasındayız ‘ dedi

Haber

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.