Paylaş

Kartepe Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, “Sıfır Atık Projesi” kapsamında 2019 yılında 2 ton 430 LT atık yağ, 534.97 kg ambalaj atığı ve 779.170 kg cam kırığı kaynağında ayrıştırarak geri dönüşüme kazandırıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayelerinde yürütülen ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından koordine edilen “Sıfır Atık Projesi” kapsamında atık yağ, ambalaj atığı ve cam kırığı toplama çalışmaları aralıksız devam ediyor. Kartepe Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri 2019 yılında 2 ton 430 LT atık yağ, 534 kg ambalaj atığı ve 779 kg cam kırığı toplandı.     

EKONOMİYE KAZANDIRILDI

Kartepe Belediye Başkanı Av.M.Mustafa Kocaman’ın büyük önem verdiği “Sıfır Atık Projesi” kapsamında geri dönüşümde Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri örnek çalışmalara imza atıyor. Belediye ekipleri ambalaj atıklarının kaynağında ayrı toplanması çalışmaları kapsamında fabrikalardan ve ilçede bulunan kamu kurum ve kuruluşlarından 534.97 kg ambalaj atığı ve 779.170 kg cam kırığı kaynağında ayrıştırarak geri dönüşüme kazandırıldı.

2 TON 430 LT ATIK YAĞ TOPLANDI

Belediye ekipleri doğaya büyük zararı olan atık yağ konusunda titizlikle çalışmalarına sürdürüyor. 2019 yılı içerisinde Atık Yağ Ocak ayında 120 LT, Şubat ayında 100 LT, Mart ayında 310 LT, Mayıs ayında 120 LT, Haziran ayında 250 LT, Temmuz ayında 150 LT, Ekim ayında 600 LT, Kasım ayında 200 LT ve Aralık ayında 580 LT atık yağ doğaya karışmadan geri dönüşüme kazandırıldı.

5 LİTREYE BİR LİTRE HEDİYE

Geleceğe daha yaşanabilir bir çevre bırakma hedefinde olan Kartepe Belediye Başkanı Av.M.Mustafa Kocaman’ın talimatları doğrultusunda çalışmalarına devam ettiklerini belirten Temizlik İşleri Müdürü Sinan Şahin “Lavaboya dökülen yağlar giderlere ve kanalizasyon sistemine büyük zarar vermektedir. İnsan ve çevre sağlığını tehdit eden atık yağları belediyemize bildirmeleri durumunda evlerinden alarak lisanslı geri dönüşüm firmasına vermekteyiz. Bu şekilde hem çocuklarımızın hem de dünyamızın geleceği için hizmet vermiş oluyoruz” şeklinde konuştu. Kartepelilerin Atık Yağ için 0262 316 68 00 nolu telefonu aramaları yeterli. Kartepe Belediyesi kaynağında ayrıştırma kapsamında 5 litre atık yağ teslim eden vatandaşlara 1 litrelik bulaşık deterjanı da hediye ediyor.   

Haber

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.