Paylaş

Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt, 17 Ağustos 1999 Marmara depreminin 21. yıldönümü nedeniyle mesaj yayımladı. “Deprem öldürmez, bina öldürür” gerçeğine vurgu yaptı

Başkan Söğüt’ten 17 Ağustos Mesajı

17 Ağustos 1999’da gerçekleşen ve ‘yüz yılın felaketi’ olarak adlandırılan Gölcük Depremi’nin yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımlayan Başkan Şener Söğüt, “Tüm ülkeyi derin acılara boğan depremin üzerinden 21 yıl geçti. Böylesi felaketlerin bir daha yaşanmaması hepimizin ortak dileğimizdir” dedi.

HER AN HAZIRLIKLI OLMALIYIZ

“Depreme karşı her an hazırlıklı olmalıyız” diyen Başkan Söğüt, “Ülkemiz deprem kuşağında. Bu yüzden depremle yaşamayı öğrenmemiz ve her an hazırlıklı olmamız gerektirmektedir. Bizler de yerel yönetimler olarak, ‘Deprem öldürmez, bina öldürür’ gerçeğini şiar edinerek şehrimizi geleceğe hazırlıyoruz.

ALINMAYAN ÖNLEMLER ACI YAŞATIR

Canımızın, malımızın ve binalarımızın güvenliği için plansız ve kaçak yapılaşmadan kaçınmalı, deprem yönetmeliğine uygun hareket etmeliyiz. Deprem değil, alınmayan önlemlerin büyük acılar yaşatır. 17 Ağustos 1999 depreminde hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımızı rahmetle anıyor, böyle bir felaketin bir daha yaşanmaması temennisiyle, depremde yakınlarını kaybeden vatandaşlarımıza ve milletimize başsağlığı diliyorum” ifadelerini kullandı.

Haber

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.