Paylaş

Sevgili vatandaşlarımız.

İzmit Belediyesi tarafından; COVİD-19 Pandemisi sebebiyle vatandaşlarımızın sağlığını düşünerek Veterinerlik İşleri Müdürlüğümüz tarafından kolonya ve dezenfektan üretimine başlanmıştır.

Ne var ki; çeşitli çevrelerden duyduğumuz kadarıyla tamamen vatandaşlarımızın sağlığını düşünerek attığımız bu adım ilginç ve çirkin bir şekilde karalanmaktadır.

Ürettiğimiz kolonya ve dezenfektanların Sağlık Bakanlığı onayı olmasına gerek olmadığı halde, Sağlık Bakanlığı onaysız gibi anlatılması bizleri yaralamıştır. Çeşitli çevreler tarafından yapılan bir hizmetin kötülenmesini, hatta iftira atılmasını kesinlikle kabul edemeyiz.

Pandemi süresince İzmit Belediyesi olarak etkin olabilmek adına;

5393 Sayılı Belediyeler Kanunu’nun 14.’üncü maddesinin ‘a’ bendinde belirtildiği üzere “Çevre ve çevre sağlığı için”, hiç bir ticari amaç içerisinde olmadan, piyasaya arz edilmeyecek şekilde sadece kurum içi ve maddi imkânları el vermeyen vatandaşlarımıza kolonya ve anti bakteriyel el solüsyonu üretilmiştir.

Ne zaman emekçi arkadaşlarımız belediyemizin öz kaynakları ile bir şey üretse ve vatandaşlarımıza yararlı bir iş ortaya koysa, hep bir çamur atma siyaseti güdülmektedir. Sağlık Bakanlığı onayının gerekli olduğu haller konusunda yasaları bilmeyenlerin atıp tutmaları ve karalama siyaseti tam bir cahilliktir.

Değerli halkımızın bilgisine sunarız.

 

Saygılarımızla

 

 

 

Haber

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.