Paylaş

Geçtiğimiz günlerde kamuoyu ile paylaşılan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi 2019 Yılı Sayıştay Düzenlilik Denetimi Raporu’nda Başiskele’miz için biçilen rol kentin bilinçli tüm seçmenleri gibi bizleri de çok üzmüştür.

Ne yazık ki belediyemiz, geçmişinden gelen yanlış kararlar ve kötü yönetim anlayışı dolayısı ile büyük borçlarla yüklenmiş vaziyette 2020 yılına varmıştır.

Öyle ki Sayıştay denetim raporlarına “usulsüz borç alan belediye” olarak yansımaktadır. Büyükşehir Belediyesi’nin ilçe belediyelerine borç verme yetkisi bulunmadığı halde ilçemize borç vermesi açıkça usulsüz bulunmuştur.

Miktarı açıklanamayacak kadar fazla Büyükşehir borcu alan belediyemizin, hukuka aykırı borçlanmasını kabul etmemiz beklenemez. Unutulmamalıdır ki, “devletin temeli adalettir”.

Büyükşehir’den alınan usule aykırı borçlarla yaşatılmaya çalışılan belediyemizin bu günlere gelmesinde sorumluluğu bulunanlar halen ilgili makamlar ve hatta yargı önünde hesap vermedikleri gibi, siyaseten kenara itilmek dışında hiçbir bedel ödememişlerdir.

Bedel Başiskele’nin yüz bini aşkın güzel insanına ödetilmektedir.

Türkçe’mizin derin nimetlerinden bir atasözümüzü belediyemize hatırlatarak açıklamamızı neticelendirelim;

Arpacıya borç eden ahırını tez satar.

Haber

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.