Paylaş

CHP Kocaeli İl Gençlik Kolları Başkanı Av. Zeki Karakadılar, Kartepe Teleferik Projesi’nin yıllar önce atılan temelinde inceleme yaptı. Bölgede otlayan keçileri ve paslanan temeli görünce büyük şaşkınlık yaşayan Karakadılar, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanı Büyükakın’ın daha önce sosyal medya üzerinden yayınladığı “Yapalım mı buraya bir teleferik” paylaşımını ti’ye aldı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kocaeli İl Gençlik Kolları kent gündemini takip etmeye devam ediyor. AKP’li Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tahir Büyükakın’ın geçtiğimiz gün yaptığı teleferik paylaşımı gündem olmuştu. Büyükakın’ın Kartepe’de “Yapalım mı buraya bir teleferik” ifadeleriyle yaptığı paylaşım sonrasında CHP Kocaeli İl Gençlik Kolları Başkanı Zeki Karakadılar ve Kartepe ilçe gençlik kolları başkanı Kadir Keskin partili gençlerle birlikte 2018 yılında temeli atılan Kartepe Teleferik Projesi’ni incelemeye gitti. Derbent Poligon alanında incelemelerde bulunan CHP’li gençler bölgede keçilerin otladığını ve temelde yer alan demirlerin paslandığını gördü.

UNUTTUYSANIZ HATIRLATALIM

Kartepelilerin uzun yıllardır hayalini kurduğu projenin bir seçim vaadi olarak kullanıldığını ifade eden Karakadılar, “Kartepe’ye hemen her seçim döneminde teleferik vaat ediliyor. Kah ihalesini yapıyorlar, kah temelini atıyorlar. Ne zaman isterlerse o zaman kullanıyorlar. Şimdi de Kocaeli’de sürekli projeler hayata geçiriliyormuş imajı vermek için çabalıyorlar. Ancak Kartepe Teleferik Projesi’nin geçmişini unutuyorlar. Dün ‘yapıyoruz’ deyip nasıl yarım bıraktıklarını unutuyorlar. Siz unuttunuz belki ama bu gençlik unutmaz” dedi.

TARİHLERİYLE ANLATTI

Teleferik projesinin geçmişiyle ilgili bilgiler de veren Zeki Karakadılar açıklamasına şu ifadelerle devam etti: “Hadi gelin hep beraber hatırlayalım büyük bir hayal olan teleferik maceramızı. 28 Eylül 2017 tarihinde ihale edilen proje, 2018 yılı aralık ayında büyük bir heyecanla ve geniş protokol katılımıyla gerçekleştirilen temel atma töreniyle gazetelerin ilk sayfasını süsledi. Törenin katılımcıları arasında dönemin Kocaeli Büyükşehir Genel Sekreteri, bugünün Belediye Başkanı Tahir Büyükakın da vardı. Yılda 500 bin kişiye hizmet edeceği söylenen büyük projenin ilk etabı olan Hikmetiye-Derbent Kuzu Yayla Mesire Alanı arasındaki 4 bin 960 metrelik bölümün temellerinin atılması kenti heyecanlandırdı. Peki sonra ne oldu?

SİZ DE ORADAYDINIZ

Kartepe unutuldu. O şaşalı temel atma töreni, boy boy fotoğrafların ardından bir çivi bile çakılmadı. Şimdi yıl oldu 2020. Yine aralık ayı. Tahir Büyükakın artık Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanı. 13 Aralık 2020’de Kartepe ve Kartepeli ile adeta dalga geçen bir paylaşımda bulundu. Sosyal medya sitesinden 2018 yılında temeli atılan projeden bihabermişçesine Kartepe’den resimlerle; ‘Ne dersiniz, yapalım mı buraya teleferik?’ sorulu bir paylaşım yaptı. Dalga geçer gibi bu soruyu nasıl sorabildi merak ediyorum.

KEÇİ, KOYUN OTLUYOR ATTIĞINIZ TEMELDE

Sayın Tahir Büyükakın bizimle Kartepe ve Kocaeli halkının aklıyla dalga geçmeyi bırakın lütfen! Temcit pilavı gibi her yıl karşımıza geçip de ‘Kartepe’ye teleferik yapalım mı, edelim mi’ söylemlerinde de bulunmayın. Yapamayacağınız vaatleri vermeyin! O pozu gelip de iki yıl önce attığınız temelin üzerinde verseydiniz keşke de Kartepe halkı da samimiyetinizi görseydi. Temel attığınız yerde keçiler, koyunlar otluyor. Temeliniz paslanmış, çürüyor. Bölgede 2 yıldır çakılan tek bir çivi yok. Kocaeli bunu hak etmiyor. hayaller teleferik, hayatlar çayır çimen.”

Haber

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.