Paylaş
LASTİK-İŞ SENDİKASI BASIN AÇIKLAMASI

Son günlerde sendikamız Lastik-İş’i hedef alan ve aslı astarı olmayan saldırılarla yeniden karşı
karşıyayız. Bilindiği gibi geçmişten bugüne sendikamızı zor durumda bırakmak için belli çevrelerce gerçek dışı iddialar ortaya atılmıştır. Bu iftira ve karalamalar Lastik-İş’in sendikal politikaları üzerine olmamıştır.

Genellikle bireysel karalamalarla sendikamızın ve mensuplarının kamuoyu gözünde lekelenmesini
sağlamak için ortaya atılmıştır. Aynı çevreler benzer saldırılarını bugün de sürdürmektedirler.
Nitekim 26 Ocak 2021 günü Kocaeli’de yayınlanan ve artık kime hizmet ettiği iyice ortaya çıkmış
bulunan bir gazete sendikamızın Genel Başkanı Alaaddin Sarı’yı ima ederek ve fotoğrafını koyarak asılsız iddialar ortaya atmış bulunmaktadır. Genel Başkanımız Alaaddin Sarı’nın aylık 50 bin lira ücret aldığını iddia etmiş ve Lastik-İş’i sendika ağalarının bulunduğu örgütlerden biri şeklinde tanımlamıştır.

Bu çirkin ve gerçek dışı iddiaları kesinlikle reddediyoruz. Lastik-İş’in tüm başkanlar kurulu üyeleri
olarak bu yayın organını yalanlardan medet uman bu tutumu dolayısıyla şiddetle kınıyoruz.
Sendikamız Lastik-İş, herkesin, Türkiye ve Dünya işçi sınıfının gözü önünde, toplumsal
mücadelesini sürdürmektedir. Sendikamız, ülkemiz işçilerinin başka hiçbir işyerinde ve işkolunda sahip olmadığı en ileri hakları üyelerine sağlamayı başarmış bir sendikadır. Sendikal mücadele ve toplu sözleşme politikaları açısından örnek gösterilecek, devrim niteliğindeki uygulamalara imza atmıştır. Grev ertelemelerine karşı verdiği mücadelede, kölelik yasası hükümlerini reddettiğinde, taşeron uygulamasını tümüyle ortadan kaldıran bir adım attığında, Türkiye’nin en yüksek ücret ortalamasına ulaşan işkolu ve işyerlerinde toplu sözleşmeler bağıtladığında, 71 yıllık mücadele birikimiyle bu sonuçlara ulaşmaktadır.

Üyelerinin ve işçi sınıfının çıkarları söz konusu olduğu zaman, Lastik-İş, her türlü mücadeleyi sonuna kadar sürdürmüştür, bundan sonra da kararlılıkla sürdürecektir.

Tarih boyunca çeşitli nedenlerle sendikamızı engellemeye çalışanlar, yöneticilerimi karalayarak
üyelerimizin gözünde kuşkulu hale getirmeye uğraşanlar hep var olmuştur. Kendi kişisel çıkarları için işçilerin bugününü ve geleceğini kurban etmeye hazır, sorumsuz insanlar zaman zaman seslerini çıkarmaya çalışmıştır. İlkesiz ve tüm hayatlarında gözlerini kişisel çıkarların kör ettiği insanlar, bir koro halinde sendikamıza saldırmaktan geri durmamışlardır.

Ancak hiçbir zaman Lastik-İş’in onurlu geçmişine leke sürmeyi ve mücadelemizi zayıflatmayı
başaramamışlardır.

Haber

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.