Paylaş

Çok yorgunsam direk uyurum, değilsem! Bir şeyler düşünmeye çalışırım ki daha rahat uykuya geçebileyim, ve bunun için de her akşam yatmadan önce muhakkak bir konu seçerim kendime.

Uykuya dalıncaya kadar geçecek zamanım ziyan olmasın diye!

Öyle düşüne düşüne dalar giderim….

Dünya genelinde en çok sevilen ve izlenen spor dallarının ortak noktasının TOP olduğunu düşündüm geçen gece!

Buz pateni, Eskrim, Aletli jimnastik, Akrobatik yer hareketleri, Kürek yarışları, Su Balesi gibi yetenek, estetik, disiplin, uyum, göze hitabet ve daha pek çok üstün özellik gerektiren bu spor dallarının, yamuk bir topu kucaklayıp koşan Amerikan Futbolcusu ya da rugby oyuncusu kadar seyirci bulamadığını düşündüm!

Tuhaf ama öyle!

Futbol, basketbol, tenis, beyzbol, golf, bilardo…

Hepsinde başrolde bir TOP var.

Millet umumiyetle TOP seviyor her halde diye geçti içimden!

Sonra saçma geldi, başka ciddi şeyler düşünmeliyim diye düşünürken!

Yaşadığım şehir Kocaeli’nde 5 günde art arda intihar eden pırıl pırıl beş genç ve ortak noktaları olan işsizlik, parasızlık, ümitsizlik düğümlendi boğazıma…

Yaşları ilerlemiş oldukları için iş bulamayan Eyt lilere aylık bağlayamadan Ay’a gitme projemiz, Covid 19 tedbirleri dolayısı ile iş yeri kapalı olan insanlar ve açık parti kongreleri geldi aklıma…

Facebook sayfamda hep işsiz ya da durumu kötü olanlar yok, bütçesi bol kurum müdürleri, ilahiyatçılar, büyük adamlar, yerel yöneticilerle de sayfadaşım ya, bakayım dedim bi gündemleri ne, bu intiharlar, cinayetler, işsizlik, sosyal sorunlar hakkında ne yazmışlar diye!

Bakıyorum yeni atanmış bir taze bir müdürün sayfasına Cuma kutlaması, 3 aylar kutlaması, kandil kutlaması, bayraklar, gelen giden ziyaretçiler, şehitlerimizin anma paylaşımları, diriliş Ertuğrul cümleleri!

Tamam! Bunların hepsine canımız kurban olsun, sen de kurban ol ben de olayım, olayım da!

Sen yetki ve sorumluluk makamındasın ilçende ilinde olan bu yangınlar hakkında ne yapıyorsun!

Ses yok!

Sosyal sorunlar hakkında biz sivil toplum kuruluşları, siz yönetenler amirler, müdürler, başkanlar, genel sekreterler toplanıp bir şeyler yapmamız gerekmiyor mu!

Her intihar, her kadın cinayeti, her toplumsal olay, her isyan bir yuvayı yakıp kavuruyor, o hanelerde sağ kalanların ruhsal durumu ne olacak, bize, çocuklarımıza yansıması nasıl olacak diye yazsak, çizsek, konuşsak ya!

Sadece eğitim ve sosyal politikalarla ilgili yetkililer değil, ilahiyatçılarda da durum aynı, hayatın gerçeklerine dair bir yorum bir tavsiye bir uyarı göremedim, ali erbaşına varana kadar baktım sayfalarına!

İletişim açısından sosyal medyalar ki bu kadar önemli, plan, proje, uyarı niye duyamıyoruz sizlerden, neden davetler alamıyoruz birlikte bir şeyler yapalım diye!

Sadece okulları açmayı beceremediğiniz için kaç milyon insan depresyonda biliyor musunuz?

Çıkın gidin Ankara’ya deyin ki biz de bir şeyiz, toplandık düşündük, risk alacağız, hafta içi 5 günü sabah öğlen diye ayırınca 10 grup eder 500 mevcutlu okulun her 1/10 unu yarım gün okula çağıralım koca okula her yarım güne 50 kişi sınıf başına 3 bilemedin 5 kişi düşer onda da sosyal mesafeyi de hijyeni de sağlayamazsak yazık bize deyin!

Öğretmen de nefes alır!

Yarım günde nasılsın, iyi misin, ne yaptın bu hafta, anan baban nasıl diye sorsak ödev verip ödev alsak, servis çalışsa, toka satılsa, cam açılsa, kalem bitse, bot eskise, bir can gelse yurduma diye!

Yok adam nasıl olmuşsa olmuş, müdür! Adam boyuna kutlamış, e haklı!

Ona her gün düğün bayram!

Gir oyna çık oyna! Kalorifer yanıyor, maaş yatıyor, koltuk ortopedik, arka sağlam ohh rahatt.

Ya millet!

Bakan demiş ki, mart ta açmak gibi bir kararlılığımız var! Ne şeker adam ya daha baştan avutmaya çalıştığı o kadar belli ki!

Sonra 8 ler 12 ler belki, 3-2-9 inşallah, 1,4,5 maşallah! Yüksek okullar fenkşui ama kur-an kursları serbest!

E ne güzel Kuran’a da canımız kurban onu açıyorsunuz madem samimiyseniz başka kapalı yerleri de kontrollü açalım!

Yok, meşgulüz çünkü 3 aylara girdik, hoş geldin ya şehri ramazan!

Ya onun adını da doğru bilin bütün dişlerimi kırayım doğrusu ramazan değil RAMADAN!

Onun da manası YANMAK ve KAVRULMAK, ama sana hoş geliyor bırak YAKMAYI manasını idrak etmeyeni ısıtmıyor bile!

Araştır öğren!

Adını bilmiyor ama kutluyor canım Müslüman vatandaşım, en son kapatacağım sosyal medyayı felan bırakıp yazmayı da bağ bahçe ekip biçeceğim, sebze meyveye sarılıp yaşayan otları yolacağım, faydasız otları…

Bu yapıyor muş gibi yaptıklarınız vicdanlarınızı rahatlatmaya yetiyor mu? Bilemem!

Benim yetmiyor!

Ya da en iyisi TOP’ları düşünmek öteki türlü insan işin içinden çıkamıyor.

Topunun….

 

 

Haber

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.