Paylaş

 

İzmit Belediyesi Çocuk Sinema Okulu’nun iki gün süren seçmelerini kazanan çocuklar belli oldu. Çocuk Sinema Okulu’nda 4 ay ücretsiz eğitim almaya hak kazanan geleceğin sinemacıları yarın (cumartesi) derslere başlayacak

İzmit Belediyesinin çocukların içindeki yaratıcılığı ve sanatçı kimliklerini ortaya çıkarmak, meslek seçimlerini sinema sektöründen yapmak isteyen gençleri geleceğe hazırlamak için hayata geçirdiği Çocuk Sinema Okulu’nun seçmeleri tamamlandı. 2 gün süren seçmelerin ardından jüri değerlendirmesi sonuçlandı. 54 asil, 9 yedek olmak üzere toplam 63 çocuğun elemeleri geçtiği sonuçlar belediyenin resmi internet sitesinden ilan edildi. Elemeleri geçen çocuklar, 4 ay sürecek ücretsiz eğitimlere katılma hakkı kazandı.

 JÜRİ DEĞERLENDİRDİ

Çocuk Sinema Okulu seçmelerine giren çocukların sinemaya olan ilgilerini belirlemek adına hem oyunculuk hem de sinema bilgileri jüri tarafından değerlendirmeye alındı. Kamera önü oyunculuğu performansları izlenen 7-14 yaş arasındaki çocuklar büyük heyecan yaşadı. Teknik eğitim almak isteyen çocuklar ise senaryo yazımı, montaj ve kamera çekim planları açısından jüri üyelerinin karşısına çıktı.

 4 AY ÜCRETSİZ EĞİTİM

Yaklaşık 4 ay sürecek olan Çocuk Sinema Okulu’nda; kamera önü oyunculuğu, yönetmenlik, senaryo yazarlığı, montaj, kostüm tasarımı, film müzikleri, kamera, ses ve ışık eğitimleri verilecek. Sinema okulunda çocuklara, hayal güçlerini ortaya çıkarma, kendilerini ifade ve ispat etme ortamı sunulacak. Ücretsiz eğitimleri başarıyla tamamlayan çocuklar, hünerlerini sergileyecekleri muhteşem bir galayla mezun edilecek.

 CUMARTESİ BAŞLIYOR

Sinema ve medya alanında meslek edinmeyi planlayan çocuklara ücretsiz eğitim fırsatı sunan İzmit Belediyesi Çocuk Sinema Okulu’nda ilk ders yarın (cumartesi) 12.00-14.00 saatleri arasında Belsa Plaza B Blok 9. Kat 2 ve 3 numaralı sınıflarda yapılacak. Hayallerine giden yolda ilk adımlarını atacak olan çocuklar Sinema Okulu’nda her cumartesi günü aynı saatler arasında derslerine devam edecek.

 

Sonuçları görmek için lütfen aşağıdaki linki tıklayınız:

https://www.izmit.bel.tr/guncel/duyurular_05/cocuk-sinema-okulu-secmesi-sonuclari_9327.html

Haber

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.