Paylaş

Kandıra Belediye Başkanı Adnan Turan balık yasağının bitmesine saatler kala Kandıra Kefken ve Bağırganlı Balıkçı barınağında balıkçılarla bir araya gelerek bol ve bereketli bir sezon dileklerini iletti.

Balık yasağının bitmesinin ardından Kandıra Kefken ve Bağırganlı Balıkçı Barınağında bulunan balıkçılar düzenlenen törenin ardından dualarla ‘’Vira Bismillah ’’ diyerek denize açıldı. Balık mevsiminin başlaması Kefken Balıkçı Barınağında düzenlenen bir törenle kutlandı. Kandıra Kefken Balıkçı Barınağında düzenlenen törene Kandıra Belediye Başkanı Adnan Turan, Kocaeli İl Tarım Müdürü Yüksel Çil, Kefken Liman Başkanı Yakup Koca, Kefken Su Ürünleri Kooperatif Başkanı Hayri Uçar, Kefken Sahil Güvenlik 2. Komutanı Gökhan Polat, Kefken Muhtarı Zeynel Abidin Ekrem, balıkçılar ve vatandaşlar katıldı.

Programda kısa bir konuşma yapan Kocaeli İl Tarım Müdürü Yüksel Çil, balıkçılığın Kocaeli ve Türkiye ekonominse büyük katkıları olduğunu söyledi. Yaklaşık olarak Kocaeli balıkçısına 300 bin lira destek sağlandığının altını çizen Çil, konuşmasında, ‘’ İlimizin balıkçılık potansiyeli çok yüksek. Yaklaşık 180 km kıyı şeridimiz mevcut ki, bunun 52 km’si Karadeniz kıyısı, Kandıra ve Kefken temsil ediyor. Kocaeli genelinde gerek balıkçı barınakları, gerek çekek yerleri, gerek avlama araçlarımız olsun büyük bir potansiyele sahibiz. Yaklaşık iki yüz on bin ton civarında kapasiteye sahip bir iliz . Bu iki yüz on bin ton kapasitenin yaklaşık 35 bin tonu da sizlerin avcılıkla sağlamış olduğunuz bir katkıdır ‘’ ifadelerine yer verdi.

Balıkçılara yeni av sezonunda bol kazançlar, kazasız belasız av sezonu dileyen Kefken Su Ürünleri Kooperatif Başkanı Hayri Uçar yaptığı açıklama da, palamut balığının geçen seneye oranla bu sene henüz küçük olduğunu ifade etti. Deniz sıcaklığının 26 derecelerde olduğunun altını çizen Uçar, ‘’ Palamut balığı kırk kulaca kadar yakalanır. Bu sene havalar sıcak olduğundan deniz suyu sıcaklığı yüksek olduğundan palamut kıyıdan çok uzakta serin sularda yemleniyor. Geçen sene bu günlerde 30 cm uzunluğa ulaşan palamut bu sene henüz 25 cm seviyelerinde. Ağ atsan zaten yakalanmıyor, ağın gözlerinden geçiyor. Geçen sene bu zamanlarda çapariyle balık avına çıkanlar yine günde duruma göre 50-100 çift tutanlar oluyordu. Bu sene yok. Ayın onundan sonra palamut istenilen uzunluğa ulaşacaktır diye düşünüyoruz. Fakat bu sene kıyıda lüfer, tekir, mezgit, kalkan bol gözüküyor. Bu sene av sezonunun bereketli geçmesini ümit ediyoruz. ‘’ dedi.

Program saygı duruşu, İstiklal Marşının okunması, Kur’an-ı Kerim tilaveti, ilahiler ve ardından İlçe Müftüsü Rahmi Sancar’ın bereket duası ile sonlandırıldı. Balıkçı tekneleri programa katılan vatandaşlarla birlikte temsili olarak denize açıldı. Kefken’den Bağırganlı Balıkçı Barınağına geçen Başkan Turan burada da balıkçılarla sohbet ederek hayırlı ve bol bereketli bir sezon dileklerini iletti.

 

 

Haber

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.