Paylaş

19 Ekim Muhtarlar Günü nedeniyle Kandıra’da kutlama programı düzenlendi.

Kandıra Hükümet Konağı önünde düzenlenen program, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Türkiye Muhtarlar Derneği Kandıra Şubesi Başkanı Mustafa Satılmış ve Kandıra Muhtarlar Derneği Başkan vekili Yüksel Horos’un Atatürk anıtına çelenk sunmasıyla sona erdi.  Buradan Kandıra Belediyesi tarafından günün anlam ve önemine binaen Namazgah Kültür Merkezinde düzenlenen törene geçildi. Düzenlenen törenlere Kandıra Kaymakamı Mehmet Ünal,   Belediye Başkanı Adnan Turan, Cumhuriyet Başsavcısı Emrah Karakoç , siyasi parti temsilcileri, kurum idarecileri, sivil toplum örgütleri yöneticileri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

MUHTARLIK ÜLKEMİZDE DEMOKRASİNİN BEŞİĞİ

Muhtarlar adına konuşan eski Kurtyeri Muhtarı Ali Kır,  Türkiye Muhtarlar Derneği Kandıra Şubesi Başkanı Mustafa Satılmış ve Kandıra Muhtarlar Derneği Başkan vekili Yüksel Horos muhtarların gününü kutlayarak tümüne başarılar diledi.’’Uzun süredir Kovid nedeni ile kutlayamadığımız muhtarlar gününü kutlamanın memnuniyeti ve sevinci içindeyiz diyerek sözlerine başlayan Kandıra Kaymakamı Mehmet Ünal, ‘’ Muhtarlık ülkemizde demokrasinin beşiği olan bir kurum. Çok değerli bir kurum. Muhtarlardan çok büyük beklentiler olduğunu ve zorluklarını da biliyoruz. Başta belediyelerimiz olmak üzere elimizdeki imkanlarla muhtarlarımız yardımcı olmaya çalışmaktayız.’’ Dedi.

EN YAKIN KÖYLE BİRLEŞİN VE GÜÇLENİN

Muhtarlara Kovid nedeni ile destekleri için teşekkür eden Kaymak Ünal, Kocaeli’de muhtarlık sayılarından veriler paylaştı. Köy kurmak için en az 150 nüfus kurmak lazım diyen Kaymakam Ünal, ‘’ Bizim ilçemizde 15 mahallemizin nüfusu yüz elli’den aşağı. Belediye sınırları içinde mahalle kurmak için beş yüz nüfus gerekiyor. Bizde ilçe merkezi dışında bu sayıyı yakalayan mahalle sayımız ise on.  Benim tavsiyem şudur. Küçük birimlerdeki arkadaşlarımız en yakın köyle birleşerek kendilerini güçlendirsinler. İsimleri ortak ekleyerek yapalım. Bunu yapabilirsek çok daha güzel işler olur’’ dedi.

KÖY OKULLARIMIZ KAPANMASIN

Pandemi sürecinde kendilerini hiç bir zaman yalnız bırakmayan, gecesini gündüzüne katan, özellikle 65 yaş konusunda destek olan muhtarlara teşekkür ederek sözlerine başlayan Başkan Turan, ‘’ Köylerimizde oturup da ilçeye ikametgahını aldırıp öğrencilerini merkeze getirmeye çalışan ailelerimizin lütfen önüne geçmeye çalışalım. Okullarımızda genç öğretmen arkadaşlarımız var ve bu arkadaşlarımız gerçekten kaliteli ve mücadele eden arkadaşlarımız. Bu okulların kapanmaması için üstün gayret göstermemiz gerekiyor. Bizlere düşen ne varsa biz yapmaya hazırız. Muhtarlar gününüzü kutluyorum. Allah birlik beraberliğimizi bozmasın’’ diyerek sözlerini sonlandırdı.

Muhtarlarla ilgili şiir okunması ve Kandıra’da pandemi rakamları ile ilgili verilerin sunumun yapılması sonrası hatıra fotoğrafı çekilmesinin ardından program sonlandırıldı.

Haber

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.