Paylaş

İlimizin en aktif kültür, sanat, edebiyat derneklerinden kısa adı BAYŞAD olan Bağımsız Yazarlar ve Şairler Derneği her ayın ilk pazar akşamı ve son akşamı düzenlediği şiir dinletilerine işletmeciliğini yönetim kurulu üyesi Yaşar Polat’ın yaptığı  DOĞU KIŞLA  KAFKASÖR kafede devam ediyor.

7 Kasım Pazar akşamı gerçekleşen Kasım ayının ilk şiir dinletisinde sıcak samimi aile ortamında şairler konuklara şiirlerini okurken ÂŞIK MARSAVİ mahlaslı yönetim kurulu üyesi Osman Sayar sazı ile sözü ile katılımcılara türkü şöleni sundu. Renkli görüntülere sahne olan etkinlikte katılımcıların mutluluğu yüzlerinden okunuyordu. Etkinliğin ardından açıklama yapan BAYŞAD Genel Başkanı Dilek Dila Mert;

“Amacımız ülke olarak PANDEMİ sürecinde zor zamanlardan geçerken şiire şaire edebiyata hizmet etmeye devam ederek üzerimizdeki stresi atmaktır. Çevre illerden ve ilimizden etkinliğimize katılmak isteyip saat sebebi ile katılamayan şair, yazar ve konuklarımız için katılımın daha da yüksek olması amacı ile dinletilerimizin saatini bir saat geriye çekerek daha da geniş kitlelere sesimizi, sazımızı, kalemimizi duyurmak” dedi.

2011 senesinde kurulan BAYŞAD ayrıca yayınevi olarak şair ve yazarlara hizmet ederek pek çok şairin ve yazarın ülke çapında adının ve kitaplarının duyulmasına öncülük etmiştir.

İki saati aşan ŞİİR Dinletisinin ardından katılımcılar 28 Kasım Pazar akşamı tekrar bir araya gelmek için sözleştiler.

Haber

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.