Paylaş

İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu 2022 Yılı 1. Olağan Toplantısı, Vali Yardımcısı İsmail Gültekin’in başkanlığında gerçekleştirildi.

Valilik Akçakoca Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya; Vali Yardımcısı İsmail Gültekin’in yanısıra, Çalışma ve İş Kurumu Kocaeli İl Müdürü Ulvi Yılmaz, İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Akmanşen, kurum müdürleri ile İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu üyeleri katıldı.

İşsizlik ve yeterli istihdam yaratılamamasının tüm dünyada en önemli sorun olduğuna değinen Vali Yardımcısı İsmail Gültekin; İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu 2022 Yılı 1. Toplantımıza hepiniz hoş geldiniz. Günümüz dünyasının en önemli sorunu kuşkusuz işsizlik ve yeterince istihdam yaratamamaktır. Bu nedenle istihdam artıcı yatırım yapan işletmelere gerekli desteklerin verilmesi birçok kamu politikasında öncelik haline gelmiş durumdadır. Bu bakımdan ülkemizde de istihdamın artırılması için ciddi atılımlar yapılıyor. Bu süreci daha etkin yürütebilmek ve etkili istihdam politikaları oluşturabilmek amacıyla işgücü piyasasının talep ve isteklerini detaylı bir şekilde inceleme gerekliliği kaçınılmazdır. İşverenlerimizin nitelikli işgücüne daha hızlı ulaşabilmesi amacıyla İŞ-KUR müdürlükleri örnek projeler yürüterek işsizleri işgücü uyum programlarına tabi tutup, özellikle ihtiyaç duyulan alanlarda çalışmalarını sağlamak üzere yetiştirmektedir. Yapılan bu çalışmalar ile işverenin nitelikli işgücü talebi karşılanırken aynı zamanda işsizlerimize meslek kazandırılmakta ve onlara yeni iş kapıları açılmaktadır. Bu toplantı ile Kocaeli’de 2021 yılı 12 aylık dönemde ne yaptık, 2022 yılında ne yapmayı düşünüyoruz bunları karşılıklı olarak istişare etmek üzere bir aradayız. 2022 yılının iş ve istihdam konusunda daha verimli bir yıl olması temennisiyle, katılımlarınız ve katkılarınızdan dolayı teşekkür ediyorum.” diyen Vali Yardımcısı İsmail Gültekin, İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulunun 2022 yılı 1. Olağan Toplantısının hayırlı olması temennisinde bulundu.

Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Ulvi Yılmaz tarafından 2021 yılında istihdama yönelik yapılan çalışmalar, kurul kararlarına ilişkin gerçekleştirmeler ve alınacak yeni kararlarla ilgili sunum yapmasının ardından, 2022 yılında uygulanacak İşgücü Eğitim Planına ilişkin taslak görüşüldü.

Toplumun sosyo-ekonomik yapısına önemli katkılar sağlayacağı düşünülen, Engelli ve Eski Hükümlülere yönelik proje desteğine ilişkin başvuruların değerlendirilme aşamalarına ilişkin yürütülen çalışmalar ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Hayati Aydın tarafından ilimizde eğitim-öğretim yapan ve mesleki teknik eğitim okulları bünyesinde okul tür, alan, dal açma teklifleri doğrultusunda yapılan öneriler görüşülerek istişareler yapıldı.

İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı, belirlenen gündem maddelerinin görüşülmesi, üyelerin kararlara ilişkin önerilerinin istişare edilmesi ve yılı içerisinde uygulanmak üzere alınan kararların onaylanması ile sonlandırıldı.

Haber

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.