Paylaş

2000 yılından beri faaliyet gösteren şirketimiz vesilesi ile üyesi olarak bilgi sahibi olduğum bir konuda görüşlerimi duygularımı paylaşacağım sizlerle.

Hatta rahmetli Metin Demirtürk’ü meclis üyeliğine seçtirebilmek için de 1 – 2 kez de “kenardan” dahil olmuştum seçim çalışmalarına,

Çok genç yaşta bir trafik kazası ile rahmetine kavuştu yüce Allah’ın rahmeti üzerine olsun, ekonomik doygunluğa ticari başarılara ulaşmış, herkesle barışık güzel insandı, seçilebilse faydalı projeleri vardı şehrimiz için,

Takdir-i ilahi, nasip olmadı.

Birde Mesut Yetkin var anmadan geçemeyeceğim, ona da Allah rahmet eylesin onu da kaybetmiştik bir ticaret odası seçimi öncesi beklenmeyen bir şekilde,

Ve son olarak tanıyan herkesin sevdiği, saygı duyduğu, Kocaeli Ticaret Odası personeli, ağabeyimiz, Ülküdaşımız Ufuk Önyılmaz…

Hepsinin Kabri nur mekanın cennet olsun inşallah.

Dünya işte, bilene göz açıp kapayana kadar geçen bir an, bilemeyene  kervansaray hamam han!

***

Kanuni olarak mecburiyetimiz olmasa üye olmaya ihtiyaç duymayacağım bir yapı, şirketimize bir yararı dokunduğunu görmedim, aidat ödüyoruz her yıl!!!

Ödemezsek faaliyet belgesi alamayız çünkü, takır takır her ay vergi kdv ödeyen firmalardan faaliyet belgesi neden istenir o da ayrı bir komedi!!!!

Biz de basından duyuyoruz, her yıl açıklanan oda bütçesindeki yurt dışı seyahatleri, gezileri, konaklama ve ağırlama giderlerini!!!

Belli oluyor ödediğimiz aidat ve belge ücretlerinin nereye gittiği!

Ne diyeyim bilemedim!!!

Başkanına yönetimine ve yönetimin etrafında olan bir kısım insana faydası oluyor olabilir! De!

Bize yok!

Neyse!!!

***

Tam paraya şana şöhrete doymuş vizyonu vitrini olan biri “Murat Özdağ” başkan oldu “hem de bizi yenerek” o da cemaatçi çıktı ve aldılar görevden.

O hikaye de öyle bitti.

Seçildiği seçimde tüm listelerde rekabet edip engel olmaya çalışmıştık kazanmasına, ama başaramamıştık.

Cemaatin ve dönemin tüm siyasi gücünü arkasına alarak hemen hemen her listede farkla kazanmıştı, onca mücadelemize rağmen!

Ama görevde kaldığı süre içerisinde çok şey kattı odaya!

Hakkını bir tamam teslim etmek lazım.

Yanlış insanların desteği ile seçilmiş olabilirdi ama yetenekli vasıflı adamdı,

Çaplıydı.

İlk kez onun döneminde faaliyetlerden haberdar edilmiş, mesleki eğitim toplantılarına katılmış, odaya davet edilmiş, ödediğimiz paralarla kurulan sofralarda 1-2 kez iftar açmıştık ki, oda yönetimi değişti olağan üstü hal gereği!

Bir daha da hizmet neyin göremedik zaten!

Onlardan olmadığım halde, onların siyasi, dini ve şahsi hiçbir konuda ortak yanım olmamasına rağmen, yine onların ekibinin aracılığı ile 1-2 kez de meclis toplantı salonunu kullanmıştım, hizmet ettiğim kamu yararına derneğin kongre ve birkaç faaliyeti için hepsi o kadar.

***

Şimdi yeniden bir seçim sürecinde ve bizi de destek olmamız oy vermemiz için arayanlar olmaya başladı, anladığım kadarıyla oda yönetimi ve listelerinde bir değişim bir yenilik olacak.

Biz de elbette bu sorumluluğumuzu yerine getireceğiz, getireceğiz ama liste yapanlardan bir ricam var,

Lütfen kimi seçeceklerse, görmüş geçirmiş, kültürlü,

Herkes ile barışık, kendi başına bir değer teşkil eden, şehrin ticari hayatına iz bırakabilecek, projeler üretebilecek, üyelerinin önünde yetenekleri ve öngörüleri olan!

Odasından çıkıp kendisini seçenleri ziyaret edip hal hatır soracak, ahde vefa sahibi biri olsun.

Hayırlısı olsun…

Haber

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.